Connect with us

DÜNYA

İbiza sahillerinde seks erezyonu!

İbiza’daki kum tepeleri büyük hasar gördü. Durumun nedeni sahildeki cinsel aktiviteler!

Published

on

Çevreciler, İspanya’nın İbiza adasında beyaz kumsallarıyla ünlü Es Cavallet plajındaki kumların aşınmasından açık alanda seks yapan çiftleri sorumlu tutuyor.

The Sun gazetesinin aktardığına göre, İspanya’ya bağlı İbiza adasında en popüler çıplaklar plajlarından biri olan Es Cavallet’te beklenmedik bir sorun ortaya çıktı. Çevrecilere göre, turistlerin İbiza’nın bu en bilindik çıplaklar plajında seks yapması, adanın korunan kum tepelerinde büyük hasara neden olarak erozyona yol açıyor.

Çevreciler, İbiza’daki Es Cavallet plajında halka açık alanda yapılan seksin kum tepelerinde tahribata yol açması nedeniyle turistleri bilgilendirmek için birkaç yıl önce bir kampanya başlattı. Fakat ziyaretçilerin uyarıları görmezden geldiği söylendi.

“ÇIPLAK YÜRÜMEK VE SEVGİLİ ARAMAK İÇİN İDEAL YER”

Ada gazetesi Diario de Mallorca’ya konuşan biyolog Joan Carles Palerm, “Açık havada yapılan cinsel aktiviteler kum tepelerinin dağılmasına neden oluyor” dedi. Gazete aynı zamanda ‘plajın korunan alanlarının çitle çevrildiğini fakat turistlerin bunu dikkate almadığını’ yazdı. ‘Açık havada yapılan seks nedeniyle, kum üzerindeki bitkilerin toprağı tutma özelliğini kaybederek zarar gördüğü’ bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan internet sitelerinde Es Cavallet, turistlere ‘çıplak yürümek ve sevgili aramak için ideal yer’ olarak sunuluyor. Bu çevre probleminin sadece İbiza’da değil, İspanya’daki Mallorca ve Minorka gibi diğer adalarda da yaşandığı söyleniyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir