Connect with us

DÜNYA

Kongre Trump’ın çekilme kararını reddetti

ABD Kongresi, Başkan Donald Trump’ın Suriye ve Afganistan’dan hızla asker çekme kararına karşı “yasa tasarısını” onayladı.

Published

on

Donald Trump’ın Suriye ve Afganistan’dan hızla asker çekmesine yönelik karar almıştı.

ABD Kongresi, Trump’ın söz konusu kararına karşı harekete geçti.

Cumhuriyetçilerin girişimiyle, 23 ‘“hayır” oyuna karşılık 68 “evet” oyuyla Kongre’de kabul edilen bu tasarı, Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nin onaylaması ve son olarak Donald Trump’ın imzalaması gerekiyor.

Senato’nun en etkili ismi Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell bu kararın verilmesinde etkili oldu. Ortadoğu güvenliğine ilişkin bir yasa tasarısının içine ABD askerlerinin Suriye ve Afganistan’da kalmaya devam etmesini talep eden bir düzenleme ekledi.

Irak ve Suriye’deki radikal örgütlerin ABD’ye karşı ciddi tehdit oluşturmaya devam ettiğini kaydeden McConnell, bu tehdit yok edilinceye kadar ABD’nin Suriye’de kalması gerektiğini söyledi.

McConnell konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce Irak’tan aceleci bir biçimde çekilmemizin bedelini gördük. Dolayısıyla da ben bu değişiklik önergesiyle ABD ordusu ve ortaklarının teröristlerin kalıcı biçimde yenilgiye uğratılması hedefine bağlılıklarının devamı için çağrı yapıyorum.”

Aynı gün Kongre’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde iki partiden kongre üyelerinin ortak imzasıyla Suriye’den çekilmede kullanılan muhtemel mali fonları kısıtlamaya yönelik yasa teklifi sunuldu.

Kongreye göre, IŞİD ve El Kaide halen varlığını koruyor.

ABD’de askerlerini Suriye ve Afganistan’dan çekmesiyle bu iki örgütün yeniden güçlenmesinden endişe ediliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir