Connect with us

SPOR

“Maçları evde hanımla seyretmek zoruma gidiyor!”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 150 günlük hak mahrumiyeti cezasını yorumladı. Galatasaray maçlarını evden takip etmenin zorluğundan bahseden Mustafa Cengiz “Çok yanlış bir uygulama. Yıldırım Demirören’e de bu konudaki fikrimi dile getirdim. Maçları evde seyretmek zoruma gidiyor. En kötüsü de hanımla seyretmek” dedi.

Published

on

Erkek basketbol takımına isim sponsorluğu için Doğa Sigorta ile yapılan anlaşmanın imza töreninin ardından Sözcü gazetesinden Mesut Yıldırım‘ın sorularını yanıtlayan Cengiz, TFF ile yaşanan açıklama gerilimi sonrası kendisine verilen toplam 150 günlük cezaya tepki gösterdi. Bu konudaki şikâyetini Fatih Terim’in babası Talat Terim’in cenazesinde Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e de ilettiğini belirten Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

“Bu cezayı ilk aldığımda locamda maç izleyeceğim diye sevindim. Ama arkadaşlar uyardılar ve yönetmeliği gösterdiler. Maalesef komple stat yasağı söz konusu. Bu, çok yanlış bir uygulama. Cenazede Yıldırım Demirören’le beraberdim, bu konudaki fikrimi tekrar dile getirdim. Zamanında birisini zapt etmek için alınmış bir yasak. Kimsenin fark etmediği bir şey var. Alanya’da taraftarımız ‘Başkan el salla’ diye bağırdı. Beni hâlâ tribünde zannediyorlar! Maçları evde izlemek zoruma gidiyor. En kötüsü de hanımla izlemek. İnsan evde sıkılıyor.”

İmza töreninde de konuşan Mustafa Cengiz, basketbol takımlarındaki bütçe daraltılmasına yönelik bir soruya, “Basketbolda kendi kendine yetmeyi hedefliyoruz. Bu küçülme değil. Küçülerek büyüyemezsiniz” yanıtını verdi. Cengiz, “Basketboldaki 5.4 milyon Euro’luk maliyeti 2.5 milyona indirdik. Geçen yıl aynı dönemde 10’uncuymuşuz, şu anda 5’inciyiz. Demek ki her şey para değilmiş. Borç sarmalından kurtulmak süre alacak. 50 milyon liralık borcun 20 milyonunu ödedik” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir