Connect with us

SİYASET

Erdoğan’ın eski metin yazarı attığı Tweeti neden sildi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma metinlerini yazan eski danışmanı Aydın Ünal, attığı bir tweetle tüm dikkatleri üzerine çekti. Aydın Ünal, AKP içinde adının “Pelikan” olduğu söylenen gizli bir örgütün AKP’yi içten içe zehirlediğini iddia etti. Ancak bu tweete daha sonra sildi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı AKP’li Aydın Ünal, dün (3 Mart) önce şöyle bir tweet attı:

“Tedbir için henüz vakit varken tarihe şu kaydı düşelim: Adına ‘Pelikan’ da denilen gizli bir ÖRGÜT AK Parti’yi sinsice zehirliyor. Başından beri hedefleri partiyi içten çürütmekti; başarıyla ilerliyorlar. Cesaretle tedbir alınmazsa hareketimize yazık olacak, çok bedel ödenecek.”

Ünal daha sonra bu tweet’i silerek “İncinenler olmuş, hatır için sildim twiti. Korkmak, susmak, sinmek, sorun yokmuş gibi davranmak aşağılara çekiyor bizi. Yere çakılıncaya kadar farkedilemeyecek bu belli ki…” diye ikinci bir tweet attı.

Yeni Şafak’tan istifa etmişti

Aydın Ünal, bir buçuk ay önce “Kaçışımız çürümeden kaçıştır. Kaçışımız ‘dost’ görünenden kaçıştır. Kaçışımız pervasızlıktan, hırstan kaçıştır” diyerek Yeni Şafak’taki yazılarına son vermişti.

Ünal’ın sözünü ettiği Pelikan grubu ise Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Pelikan Bildirisi adlı bir bildiri yayımlayarak, Davutoğlu’nu Erdoğan’a karşı gelmekle suçlamış, Erdoğan da kısa süre sonra Davutoğlu’nu istifaya zorlamıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir