Connect with us

DÜNYA

PKK’ya karşı ortak operasyon için İran’dan yeşil ışık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “PKK’ya karşı İran’la ortak operasyon yapacağız” açıklamasının ardından Tahran’dan olumlu sinyal geldi. Laricani, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ü kabulünde teröristlerin bir ülkeden başka ülkeye göç ettiklerine dikkat çekerek, terörizmle mücadelenin gelişmesi gerektiğini söyledi. Büyükelçi Oedya Örs de görüşme sırasında yaptığı açıklamada, iki ülke arasında PKK’ya yönelik ortak operasyon düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldığını ifade etti.

Published

on

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, terörizmle mücadelenin gelişmesi gerektiğini belirterek, teröristlerin bölgede bir ülkeden başka bir ülkeye göç ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin yeni Tahran Büyükelçisi Derya Örs ile görüşen Laricani, Örs’ü yeni makamından dolayı kutlayarak, ‘’İran ve Türkiye ilişkileri çeşitli alanlarda bir birine yakın olduğunu ve daha çok faal hale gelebilir. ‘’ dedi.

Laricani, İran halkının Türkiye’ye bakışının olumlu olduğunu belirterek, bu olumlu bakışın Suriye’de, İran-Türkiye ve Rusya işbirliği sonrası geliştiğini ve üç ülkenin Suriye meselesindeki müzakerelerinin iyi ilerlediğini ve bunun diğer bölgesel konular için de bir model oluşturabileceğini söyledi.

İki ülkenin terörizmle mücadelede ortak kaygıya sahip olduğunu ifade eden Laricani, terörizmle mücadele konusunun gelişmesi gerektiğini söyledi.

İki ülke ekonomik ilişkilerinin gelişmesine değinen Laricani, iki ülke arasında bankacılık konusunda bazı sorunlar olduğunu bunun giderilmesi gerektiğini zira bunların olmamasının sonucunun iki ülke arasında kaçakçılığın artması olduğunu söyledi.

Örs de iki ülke İçişleri Bakanlıkları arasındaki müzakerelere değinerek, bu müzakereler sonunda İran-Türk,ye sınırında PKK aleyhine ortak operasyon düzenlenmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Kaçakçılığın sınır güvenliğini ortadan kaldırdığını ifade eden Örs, iki ülke üst düzey heyetlerinin bu hususta görüşmelerde bulunduklarını ve sınır güvenliğini sağlamakta kararlı olduklarını söyledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir