Connect with us

Genel

Diyanet’in Cuma Hutbesi’nde “kadın” vurgusu!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bugünkü “Cuma Hutbesi”nde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” telaffuz edilmese de kadının dünyadaki ve insan hayatındaki önemine vurgu yapılması dikkat çekti.

Published

on

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kaleme alınan, “İyilik Paylaştıkça Çoğalır” başlıklı bugünkü (8 Mart 2019) Cuma Hutbesi’nde kadın için, “Onları incitmek, merhametten ve adaletten mahrum bir dünyaya mahkum etmek, mağdur ve mazlum durumuna düşürmek hem dinî hem de insanî bir vebaldir.” ifadeleri kullanıldı.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne herhangi bir atıfta bulunulmayan hutbenin kadınla ilgili bölümünde şöyle dendi:

Aziz Müminler!
Ne hazindir ki bugün kötülük kıtalar dolaşmakta, kötülüğe yatırım yapanlar insanlığa büyük acılar yaşatmaktadır. İslam coğrafyasının mazlum köşelerinde Müslümanlar baskı, şiddet ve zulme maruz kalmaktadır. Bilhassa çaresizlik içinde kıvranan, hapsedilen, göçe zorlanan kadınların ve çocukların hali yüreklerimizi parçalamaktadır.
Oysaki kadınlar, şefkat kanatlarını üzerimize gererek bizlere karşılıksız iyiliği öğreten annelerimizdir.
Yuvamızda iyiliğin çoğalması, mutluluğun ve huzurun kök salması için emek veren eşlerimizdir. İki cihanda iyilik duamız olan gözümüzün nuru kız evlatlarımızdır. Onları incitmek, merhametten ve adaletten mahrum bir dünyaya mahkum etmek, mağdur ve mazlum durumuna düşürmek hem dinî hem de insanî bir vebaldir.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir