Connect with us

3. SAYFA

Bakanı eleştirdi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşması sırasında Saadet Partisi’yle ilgili sözlerini eleştiren bir kişiyi sesini yükselterek azarladı. Söz konusu kişi gözaltına alınırken, Soylu “24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. PKK’yı Meclis’e siz taşıdınız” ifadelerini kullandı.

Published

on

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti’nin seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde konuştu.

Soylu, “Seçimlerden hemen sonra eğer hükümetimiz zafiyete uğrarsa Doğu ve Güneydoğu’da valileri, kaymakamları sokağa çıkarmazlar. Bu sözleşmeyi yapan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dur, İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’dir, FETÖ’dür, PKK’dır, HDP’nin sözde vekilleridir” dedi.

Bir kişinin Saadet Partisi’yle ilgili sözlerine tepki göstermesi üzerine Soylu, sesini yükselterek Saadet Partisini de ‘PKK’yi Meclis’e taşımak’la suçladı. Soylu “24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. Karamollaoğlu sattı. Densiz, ne söylüyorsun? Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz. PKK’yı Meclis’e siz taşıdınız. Madem katlanamayacaksınız neden PKK’yla ortaklık yapıyorsunuz? Bugün Adıyaman’da belediye başkan adayı bir yanda PKK işareti yapmaktadır, bir taraftan da Saadet Partisi işareti yapmaktadır. Çok net ve açık. Erbakan Hoca niye Milli Görüş’ten başka bir şey söylemedi. Milli dedi, milli. Millilikten ayrıldınız ve bu ülkeyi sattınız, hala satmaya devam ediyorsunuz. Bir milletvekilliğine sattınız” dedi.

Saadet Partisi Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ahmet Faruk Ünsal ise Soylu’nun evrensel zafer işaretini, PKK sembolü olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Ünsal, Twitter hesabından zafer işareti yapan liderlerin fotoğraflarını paylaşarak, Soylu’ya tepki gösterdi.