Connect with us

3. SAYFA

Ellerini öpmeye doyamadılar

Ankara Çubuk’taki şehit cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan ve serbest bırakılan Osman Sarıgün elleri öpülerek karşılandı. Bu hareket ise Gazeteci Hırant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın gözaltı işlemleri sırasında çekilen görüntülerini ve gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın cezaevinden çıkışını hatırlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’da Osman Sarıgün ile hatıra fotoğrafı çektirenlere sert tepki gösterdi.

Published

on

Ankara’nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Mahallesi’nde 21 Nisan Pazar günü şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı’nın cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğramıştı. Osman Sarıgün adli işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Osman Sarıgün’ün adliyeden çıkışının ardından adeta törenle karşılandı. Sarıgün’ün ellerini öpenler görüntülerini de sosyal medyadan paylaştı. Bu tür görüntüler daha önce de başka olay ve soruşturmalar sırasında da gündeme gelmişti.

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Hainler ile bir oldunuz, milletimizin kudsiyeti ile alay edercesine sofralarında kaşık salladınız. Şehit acısı ile verilen tepkiye, Genel merkezinizde terör destekçilerinin ziyaretleri ile karşılık verdiniz. Siz haininize sahip çıkarken, biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz.”

Tuncay Özkan’dan sert tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’da Osman Sarıgün’ile paylaşımda bulundu. Özkan ilk olarak, “Çubuk savcısı, Ankara savcısı görün marifetinizi. Buna adalet diyorsanız adaletiniz batsın. Amacınız Türkiye’yi kaosa sürüklemekse çok başarılısınız. Bu rezilliği sonlandırın. Yoksa hukuksuzluğun parçası olursunuz” paylaşımı yaptı ardından da Osman Sarıgün ile fotoğraf çektirenlerin fotoğrafını paylaşarak “Alçaklar” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir