Connect with us

3. SAYFA

ABD’de sinagoga saldırı: 1 ölü

ABD’nin San Diego kentinde, Yahudilerin Hamursuz Bayramı’nın son gününde bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Yerel medya saldırıda 1 kişinin öldüğünü, saldırganın da yakalandığını duyurdu.

Published

on

San Diego’da şehir dışındaki bir yerleşim merkezi olan Poway’da bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendi.

Şerif Ofisinden yapılan açıklamada saldırının yerel saatle 11.30 (TSİ 21.30)’da gerçekleştiği bildirildi. Congregation Chabad adlı sinagoga silahlı saldırı gerçekleştiğini açıklayan Şerif Ofisi, saldırıya anında müdahale edildiğini ve saldırganın gözaltına alındığını duyurdu.

Poway Belediye Başkanı Steve Vaus ise saldırıda bir kişinin öldüğünü doğruladı. CNN’in haberine göre, güvenlik güçleri saldırganın Neo-Nazi eğilimli gruplardan birinin üyesi olduğu şüphesi üzerinde duruyor.

Saldırganın kasklı ve çelik yelekli olduğunu bildiren görgü tanıkları, 4 yaralının Palomar Tıp Merkezine götürüldüğünü ifade ederken yaralılardan birinin de sinagogun hahamı Yisorel Goldstein olduğunu bildirdi.

Haham’ın elinden yaralandığı, ancak hastaneye kaldırılmadan önce sinagogtaki korkulu cemaati rahatlatmak için vaaz verdiği öğrenildi.