Connect with us

MAGAZİN

“En büyük pişmanlığım çocuk sahibi olmamak”

Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit’in sunduğu “Film Gibi Hayatlar” programının bu haftaki konuğu çocukluk arkadaşı Emel Sayın oldu. Sayın, hayattaki en büyük pişmanlığının evlat sahibi olamamak olduğunu belirterek, evlat sevgisinin yerine yeğenlerini koyduğunu söyledi.

Published

on

Program, Emel Sayın’ın “Kimse bilmez ama biz çocukluk arkadaşıyız, daha çocukken mahallemizde sen tiyatro gösterileri yapardın, biz de bayıla bayıla izlerdik seni, annelerimiz sayesinde tanıştık, iyi ki de tanışmışız” sözleriyle başladı.

Emel Sayın, çocukluk yıllarından bahsederken kendisini hep kardeşlerinin annesi gibi hissettiği belirtirken, anne ve babasının çok ileri görüşlü olmasının kendisi için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Emel Sayın, hayattaki en büyük pişmanlığının evlat sahibi olamamak olduğunu belirterek evlat sevgisinin yerine yeğenlerini koyduğunu ve onları çok sevdiğini söyledi.

Müzikle olan ilişkisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirten Emel Sayın, ilk hatırladığının da henüz altı yaşında müzik dersinde söylediği ağıt olduğunu belirtti. “O günden sonra her sınıf müzik dersinde beni çağırmaya başladı, okulun assolisti gibiydim” diyen Sayın, “Radyoda ise opera dinliyordum aşık oluyordum o sese” sözleriyle çocuk yaşlardayken operaya olan merakını izleyicilerle paylaştı.

Ailesinin de desteği ile müzik eğitimi alarak kendisini geliştirmeye çalıştığını söyleyen Sayın, yaşadıkları maddi sıkıntıların ardından sorumluluk duygusunun ağır basmasıyla konservatuarı bitiremeden 17 yaşında sahne almaya başladığını belirtti.

İlk sinema filmi teklifinin de sahne aldığı mekanın kulisinde edildiğini belirten Emel Sayın, Ayhan Işık’la birlikte oynayacağını söylediklerinde ise çok şaşırdığını ve heyecanlandığını söyledi.

Sinema filmlerinde oynadığı için kendisini çok şanslı hissettiğini belirten Sayın, “İyi ki yapmışım, beni sinemaya itenlere çok teşekkür ediyorum, çok özel insanlarla çalışmışım” dedi.

Hülya Koçyiğit’in, Sayın’ın filmlerinden bahsettiği sırada sanatçı rol arkadaşları için, “Ben öldüklerine inanmıyorum, onlar ölümsüzler. Bana hep yardımcı oldular, destek verdiler” dedi.

Emel Sayın, Kemal Sunal içinse, “Sette çok sakin sessiz tek başına dururdu, bir gün dikkatimi çekti takip ettim yardımseverliğine şahit oldum, inanılmaz iyi bir insandı” ifadelerini kullandı.

“Aşkım Aşkım” dizisinden bahsederken de “Mehmet Ali Erbil’in iyi haberlerini aldım çok mutlu oldum” dedi.

Kırklı yaşları çok sevdiğini söyleyen Emel Sayın, “Kırklı yaşlarda hayata doğru açıdan, doğru gözlerle bakabiliyorsun” dedi.

“Bir işe başlarken karar verene kadar zorum ama başladıktan sonra çok kolay uyum sağlarım” ifadelerini kullandı. Emel Sayın, en büyük değerlerinin; Aile, memleket, aşk ve sağlık olduğunu söylerken, “Türk Sanat Müziği’ni gençler öğrensin, bilsin, tanısın istiyorum” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir