Connect with us

SİYASET

Kaftancıoğlu’na büyük destek

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları ve sahte tweet’ler gerekçe gösterilerek 31 Mart seçiminin ardından açılan dava kapsamında yargıç karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Kaftancıoğlu’na savunma yapması için süre vererek Temmuz ayına duruşma tarihi verdi. Öte yandan yüzlerce kişi Canan Kaftancıoğlu’na destek için Çağlayan’a geldi. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da adliyeye gelerek Kaftancıoğlu’na desteğini iletti.

Published

on

Duruşmada savunma yapan Kaftancıoğlu mahkeme heyetininden savunma yapmak için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti. seçim sürecinde avukatlarımla dahi görüşemedim. O nedenle savunmamı sonra yapmak istiyorum” diyerek mahkeme heyetine savunma yapmamakta kararlı olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı bu talebi reddettiklerini belirtti. Kaftancıoğlu’nun avukatları savunma hakkının kısıtlandığını belirterek reddi hakim talep etti. Kaftancıoğlu ve avukatları başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Avukat Doğuşcan Aydın, “Müvekkilimin talebi reddedildi. Bu durum Anayasayı ihlal etmektedir. Tüm heyet hakkında reddi hakim talebinde bulunuyoruz” dedi. Mahkeme başkanı müşteki olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatına söz verdi.

Kaftancıoğlu’nun avukatları ise mahkeme başkanının reddi hakim talebini değerlendirmeden müştekilere söz verdiğini usul hatası yapıldığını belirterek tepki gösterdi. Mahkeme başkanı avukatların duruşmanın düzenini bozduğunu öne sürerek uyardı.

Heyet, davaya katılma talebi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının da aralarında yer aldığı kişilerin katılma talebini kabul etti. Mahkeme heyeti Kaftancıoğlu’na savunma yapması için süre verdi. Temmuz ayına duruşma tarihi veren mahkeme heyetinin tarih verirken avukatlara sormaması tartışmalara neden oldu.

‘Hukuksuz bir dava’

Sanatçı Fazıl Say’ın katıldığı da dayanışmak için geldiği adliye önünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yaptı. Erkek, “Dün akşamüstü İstanbul’un ikinci kez seçilen Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı ve göreve başladı. Bu sabahta İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkıyor. 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması başlayacak. Nedense siyasi bazı davaların İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilmesini de yakından takip ediyoruz. Belli dosyaların belli heyetlere düşürülmesini de izliyoruz. Bu dava hepinizin bildiği gibi hukuksuz bir davadır. Hukuksuz, mesnetsiz bu dava için Çağlayan Adliyesi önündeyiz. Hepimiz buradayız. Canan Kaftancıoğlu hiçbir zaman asla yalnız yürümeyecek” dedi.

‘İntikam mı almak istiyorsunuz’

“Siyasi davalar kumpas davaları , kurguya dayalı iddianameler bir gün gelir mutlaka çöker” diyen Erkek şöyle devam etti: “Önceki dönemlerde olduğu gibi. Sözcü, Cumhuriyet gazetesi davası, Gezi davası, Eren Erdem davası, akademisyenlerin davası; tüm bu davalar muhalefeti baskı altına almak için düşüncenin ve ifade özgürlüğünün yargılandığı siyasi davalardır. Unutulmasın ki bu davalar ülkemizin itibarını zedeliyor. Unutulmasın ki bu davalar adalete duyulan güveni derinden sarsıyor. Ülkemiz zarar görüyor. Kaftancıoğlu’nun dosyasında da 6 yıl önce paylaşılmış sosyal medya paylaşımları var. Sahte tweetler var. Kurguya dayalı iddialar var. Yine düşünce yargılanıyor, yine ifade özgürlüğü yargılanıyor. İstanbul’un ilk kadın il başkanı olarak, bir hekim olarak güçlü bir siyasetçi olarak İstanbul’un 25 yıl sonra kazanılmasında büyük pay sahibi olan Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam mı almak istiyorsunuz. Kazandık, onun için mi bu dava. Hiç kimse unutmasın bu davalara muhalefetin ve CHP’nin geri adım atmasını bırakın kararlılıkla demokrasi mücadelemizde bize güç katmaktadır. Daha kararlılıkla yürüyoruz. Bizim amacımız güzel ülkemizde barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşamak. Yargıyı silah olarak kullanıp muhalefeti boğmak isteyenler kaybedecektir. Demokrasi mücadelesi verenler, özgürlük, hak, hukuk mücadelesi verenler kazanacaktır.”