Connect with us

DÜNYA

Günde 100-150 can alıyor

Dünyayı tehdit eden koronavirüs bir türlü durdurulamıyor. Virüse bağlı can kaybı her geçen dakika hızla artıyor. Virüs nedeniyle günlük can kaybı ortalaması 100 ile 150 arasında gerçekleşmeye başladı.

Published

on

Dünyayı saran korona virüsüne bağlı can kaybı artmaya devam ediyor. Japonya’ya da sıçrayan salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 13 Şubat itibarıyla 121 kişi daha artarak 1488’e ulaştı.

Çin’in Wuhan kentinde başlayıp onlarca ülkeye sıçrayan korona virüsü salgınında dünyayı dehşete düşüren haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Önceki gün virüsün başladığı günden bu yana en ölümcül gün yaşanırken, görülen vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı dün de hızla arttı.

Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 13 Şubat itibarıyla 121 hastanın daha hayatını kaybettiği duyurulurken, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1488’e yükseldi. Vaka sayısının ise 63.851’e ulaştığı belirtiliyor.

YENİ YÖNTEMLER KULLANILIYOR

Öte yandan dün Hubei bölgesinde teşhis için yeni klinik yöntemler kullanılmaya başlamasıyla vaka sayısında ciddi artış görülmesine de yol açtı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir