Connect with us

3. SAYFA

İdlib’te bir garip savaş oyunu..!

İdlib’de “Rejime ait Rus yapımı iki adet SU-24 savaş uçağının düşürüldüğü haberleri, Moskova tarafından resmi açıklama ile yalanlandı. Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı, resmi internet sayfasından ve sosyal medya hesaplarından “Rejime ait iki adet SU-24 tipi uçağın” it dalaşı sonucu Türk askeri güçleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Türk tarafının bu iddiasını yalanlayan Moskova ise, asılsız haberin kaynağı olarak “militanlar” dediği muhaliflerin internet sayfalarını gösterdi. Yani Türkiye Rusya’yı, rusya da Türkiye’yi görmemezlikten geldi..!

Published

on

Gün ortasında önce AA ile İHA İdlib’te “Rejime ait bir Su-24 tipi savaş uçağının muhalifler tarafından düşürüldüğü” haberini geçti. Kısa süre sonra iki haber ajansı da gerekçe göstermeden haberlerini geri çekti.

Bir kaç saat sonra bu kez Milli Savunma Bakanlığı‘nın resmi internet sitesi ile sosyal medya hesaplarından “Rejime ait iki adet SU-24 tipi uçak düşürülmüştür” açıklaması yapıldı.

Gerek Milli Savunma Bakanlığı, gerekse devletin haber ajansı AA “rejime ait” olduğunu ifade ettiği savaş uçaklarının Türkiye tarafından düşürüldüğü bilgisini verdi.

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE?

Türkiye’den yapılan açıklamalar ve geçilen haberlerde ısrarla uçakların Esad rejimine ait olduğu vurgulanırken yalanlamanın Moskova’dan gelmesi şaşkınlık yarattı!

Rusya Savunma Bakanlığı‘ndan yapılan resmi açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı muhatab alınmayarak, düşürüldüğü iddia edilen uçaklarla ilgili haberlerin kaynağının milisler olduğunu vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı resmi açıklamasında, “Militanların internet kaynaklarına dayandırılarak aktarılan, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 uçağının İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi hava sahası üzerinde düşürüldüğü bilgisi yalan” ifadeleri kullanıldı.

Vekaletler savaşının devam ettiği Suriye toprakları üzerindeki “Kör ebe oyunu”nun daha fazla devam edemeyeceğinin ilk sinyalleri niteliğindeki bu açıklamalar önümüzdeki günlerde bakalım ne getirecek?

İŞTE RUSYA’NIN DÜŞÜRÜLEN UÇAKLARLA İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İdlib’de Su-24 uçağının düşürüldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Militanların internet kaynaklarına dayandırılarak aktarılan, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 uçağının İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi hava sahası üzerinde düşürüldüğü bilgisi yalan” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rus Hava Kuvvetleri uçaklarının Suriye’de faaliyetlerini olağan şekilde sürdürdükleri kaydedildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir