Connect with us

DÜNYA

Çin Komünist Partisi ölen doktordan özür diledi

Çin Komünist Partisi, Kovid-19 salgını tehlikesine ilk kez dikkati çeken ve bu konuda sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından hakkında “dedikodu yaymak” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Çinli doktor Li Wenliang’ın ailesinden özür diledi. Doktor Li, çalıştığı hastanede virüs kaparak hayatını kaybetmişti.

Published

on

Çin Komünist Partisi Disiplin Kurulu, Vuhan polisinin doktor Li hakkında tutuklama tehdidi içeren uyarıyı geri çektiğini duyurdu.

Li’nin ailesinden konuyla ilgili resmen özür dilendiği ve soruşturmayı yürüten 2 polis memuruna disiplin cezaları verildiği ifade edildi.

VİRÜSÜ İLK DUYURAN DOKTORDU

Li, 30 Aralık 2019’da doktor arkadaşlarına mesaj atarak SARS benzeri bir virüsten bahsetti.

Li, Vuhan’da deniz canlılarının satıldığı bir pazarda yedi kişinin SARS benzeri bir hastalığa yakalandığını, çalıştığı hastanede karantinaya alındıklarını söyledi.

Çinli doktor, gördüğü testlere dair yorumunda, hastalarda bir Koronavirüs bulunduğunu tespit ettiklerini belirterek, doktor arkadaşlarına dikkatli olmalarını ve  çevrelerini uyarmalarını söylüyordu.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Mesajı, Çin sosyal medyasında viral olan Doktor Li, Vuhan polisi tarafından “söylenti yaymakla” suçlanarak hakkında soruşturma açıldı.

“İnternette söylenti yaymak”, “‘toplumsal düzeni bozmak” gibi suçlamalar yöneltilen doktor, ifade verdikten sonra, “bir daha yasadışı faaliyette bulunmayacağına” dair bir tutanağı da imzaladı.

HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hastanede görevine devam eden Doktor Li, 12 Ocak günü virüs kapmış bir hastayı tedavi etmesinin ardından öksürmeye başladı, daha sonra ateşi yükseldi.

Hastaneye kaldırılan doktor, Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, Vuhan’da yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu. Ancak Doktor Li, dünyaya ilk kez kendisinin duyurduğu koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti