Connect with us

3. SAYFA

“Göçmen ordusu” geri çekildi!

Koronavirüs salgını ile mücadele çerçevesinde Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapıları kapatması sonucu yaklaşık bir aydır sınırda Yunanistan’a geçmeye çalışan göçmenler, sessiz sedasız iç bölgelere çekildi.

Published

on

İdlib’te 34 Türk askerinin şehit edilmesinden sonra Ankara, göçmenlere Avrupa’ya açılan sınır kapılarından geçişi serbest bırakmış; binlerce göçmen kucaklarında bebekleri ile birlikte Yunanistan sınırına akın etmişti.

Türkiye ve dünya bir ay aralıksız Yunanistan sınırındaki göçmen dramına tanıklık etmiş, Yunan askerinin sınırdan geçişleri engelleme çalışmaları sırasında ölen göçmenler olmuştu.

Avrupa ülkeleri, Türkiye’den gelen göçmen akınını durdurmak amacıyla olağanüstü tedbirler almaya hazırlandığı sırada patlak veren Coronavirüs salgını, tüm bu olayları gölgede bıraktı ve çok kısa sürede göçmen krizi unutulmaya terkedildi.

Coronovirüs nedeni ile Türkiye, Avrupa’ya açılan kapıları kapatınca göçmenlerin yeni bir dünya hayali de suya düştü.

Son gelen bilgilere göre, Türkiye-Yunanistan sınırındaki göçmenler, sessiz sedasız iç bölgelere çekilmeye başlandı.

Derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren binlerce göçmenin zorla bölgeden uzaklaştırıldıkları ve çadırlarının da yakıldığı iddia edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5800 mültecinin 9 vilayete götürüldüğünü açıkladı. Mültecilerin koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle bu kentlerdeki kamplara dağıtıldığı ve 14 gün karantinada kalacakları öne sürülüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir