Connect with us

DÜNYA

Bilderberg de corona virüse takıldı! 2020 toplantısı ertelendi

Dünyanın en gizemli örgütlerinden biri olarak bilinen ve hakkında sayısız komplo teorisi bulunan Bildirberg, COVİD-19 salgını nedeniyle 2020 toplantısını erteledi. Bu 1954’ten beri Bilderberg tarihinde ertelenen ikinci toplantı oldu.

Published

on

İlk kez 29-31 Mayıs 1954 tarihileri arasında Hollanda’da küçük bir kasaba olan Oosterbeek’teki Bilderberg Otel’de toplanan grup ismini de bu otelden almıştır.

Dünyanın önde gelen siyasi aktörler ile akademisyen, iş insanı ve gazetecilerin katıldığı toplantılar tutanak tutulmaması ile biliniyor.

Her yıl genellikle Mayıs ayında toplanan grup küresel sorunlar üzerinde tartışıyor. Ancak, dünya çapında hakkında sayısız komplo teorileri üretilmesi nedeni ile çoğunlukla gizli bir örgüt olarak anılıyor.

Türkiye’de de 3 kez  gerçekleştirilen toplantılara yaklaşık 150 kişilik davetli katılıyor ve toplantılarda konuşulan konular sır olarak kalıyor.

İLK AKSAMA 1976’DA

Bilderberg toplantıları,  kuruculardan Hollanda Prensi Bernhard’ın, Amerikan silah üreticisi Lockheed Martin’den rüşvet aldığının ortaya çıkması üzerine ilk kez 1976 yılında gerçekleşmedi.

2019 TOPLANTISININ GÜNDEM MADDELERİ

30 Mayıs – 2 Haziran 2019 tarihleri ​​arasında Montrö’de yapılan son toplantıda Çin ve iklim değişiklikleri de gündem maddeleri arasındaydı.

Bilderberg’in 2019 toplantısının konu başlıkları şunlardı:

1. İstikrarlı bir Stratejik Düzen
2. Avrupa için Sırada Ne Var?
3. İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik
4. Çin
5. Rusya
6. Kapitalizmin Geleceği
7. Brexit
8. Yapay Zeka Etiği
9. Sosyal Medyanın Silahlanması
10. Mekanın Önemi
11. Siber Tehditler

2020 TOPLANTISI ERTELENDİ

Bilderberg’in 2020 toplantısı da corona virüs salgını nedeniyle ertelendi. Grup tarafından 2020 toplantısının gerçekleşmeyeceği açıklandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir