Connect with us

GÜNDEM

Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki en büyük kazanımı olan Libya Anlaşmasının mimarı ve Fethullahçı Terör Örgütü’ne karşı mücadelenin en kritik silahı olan Fetömetre’nin mücidi olan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameyle pasif göreve atanmasının ardından istifa etti.

Published

on

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti.

Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasıyla ilgili karar, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Cihat Yaycı’nın istifa ettiğini Twitter’dan duyurdu.

Şener iletisinde şu ifadelere yer verdi:

“Yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre; Milli Savunma Bakanlığı’nın bugün Deniz Kuvvetleri’ndeki Kurmay Başkanlığı’nı bırakıp Genelkurmay’a geçmesini istediği Yaycı, düzmece bir dosya ile haksızlığa uğradığını belirterek istifa etti.”

TÜMAMİRAL CİHAT YAYCI KİMDİR?

Kasım 2019’da, Libya ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın mimarıydı. Uluslararası standartlara uygun olarak yeniden çizdiği deniz yetki alanları haritası ile Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarının savunulmasına en somut katkıyı yaptı.

Hizmetleri bununla da sınırlı değildi; mucidi olduğu Fetömetre ile Türk Deniz Kuvvetlerinde, Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) karşı mücadelenin sembolleşen isimlerinden biri haline geldi. Birçok terör örgütü mensubu onun sayesinde yakalanarak itirafçı oldu. Örgüt Fetömetre ile büyük bir darbe yedi.

NE OLMUŞTU?

Tümamiral Cihat Yaycı, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cumartesi günü yayınlanan sürpriz bir ‘Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ ile büyük hizmetlerde bulunduğu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden Genelkurmay Başkanlığı karargâhına, bir başka deyişle pasif göreve atandı. Yaycı’nın hakkında, Savunma Bakanı Hulusi Akar ile arasının bozuk olmasından tutun da, Türkiye’nin ABD ve NATO’ya verdiği siyasi tavizlerin kurbanı olduğuna kadar birçok spekülasyon yapıldı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir