Connect with us

3. SAYFA

Sarımsak nöbeti!

Sarımsak hasadı yapan çiftçiler, ürünlerini kuruması için 10 gün tarlada bırakıyor. Geride bıraktığımız aylarda zaman zamanmarket fiyatı 100 liraya kadar yükselen sarımsak hırsızların da iştahını kabartıyor. Hal böyle olunca çiftçiler, bu süre içinde hırsızlık olayının yaşanmaması için gündüz hasadında görev aldıkları sarımsağı geceleri de tarlada nöbet tutarak koruyor.

Published

on

Sarımsak üretiminin yoğun olarak yapıldığı Ayvalı köyünün sakinleri, Taşköprü sarımsağının şubat ve mart aylarında dikiminin yapıldığını, temmuz ayının ilk haftasından itibaren de hasadına başlandığını söyledi.

Sarımsağın zor ve zahmetli bir ürün olduğuna işaret eden üreticiler,  “Sarımsakların hasadını yaptık, hırsızlık olayı olmaması için geceleri sabaha kadar tarlalarda bekliyoruz. Sarımsağın kuruması 8-10 gün sürüyor. Bu süreyi tarlalarda geçiriyoruz” dedi.

Hırsızlık olaylarına karşı  tarlalarının etrafında sabaha kadar dolaştıklarını dile getiren üreticiler, “Tarlada yorulduğumuz zaman traktör ya da arabamızda bekliyoruz. Arabamıza ya da traktörümüzün içine yatak atıp içeride dinleniyoruz” diyor.

Taşköprü sarımsağının çok zahmetli bir ürün olduğuna dikkati çeken üreticiler,  “Herkes evinde yatarken biz tarlalarda bekliyoruz. Yağışta, soğukta bekliyoruz. Çok zor bir ürün” dediler.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir