Connect with us

DÜNYA

Rus muhalif politikacıyı zehirlediler

Rus muhalif politikacı Aleksey Navalnıy’in bir uçuş sırasında kendini kötü hissetmeye başlamasının ardından hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Navalnıy’ın sözcüsü, politikacının zehirlenme semptomları gösterdiği ve durumunun ağır olduğu açıklamasını yaptı.

Published

on

Navalnıy’ın sözcüsü Kira Yarmış, muhalif politikacının Sibirya’daki Tomsk kentinden başkent Moskova’ya gitmekte olduğu uçakta kendisini kötü hissetmeye başlamasının ardından, Omsk kentinde hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yarmış Twitter açıklamasında Navalnıy’ın zehirlenmiş olduğundan şüphelendiklerini kaydetti ve ekledi: “Aleksey’in (Navalnıy) bilinci şu anda yerinde değil, suni solunum cihazına bağlanmış durumda.”

Omsk’taki hastanenin baş hekimi Aleksandr Murahovksiy RİA Novosti’ye açıklamasında Navalnıy’ın yoğun bakımda olduğunu ve durumunun ağır olduğunu belirtti.​

Yarmış bir başka tweet’inde ise Navalnıy’in komada olduğunu belirtti.

Bunun yanında, Omsk’taki hastanenin baş hekim yardımcısı Anatoliy Kaliniçenko, muhalif politikacının zehirlenip zehirlenmediğini henüz kesinleşmediğini, durumuna neyin sebep olduğuna ilişkin birçok ihtimali değerlendirmekte olduklarını kaydetti.

Sözcüsü Yarmış, Navalnıy’in sabahtan beri bir şey yemediğini, sadece çay içtiğini ve içtiği çayın içine zehir konulmuş olabileceğinden şüphelendiklerini söylüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir