Connect with us

EKONOMİ

Mersin’de de grev kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de grev kararı alındı. Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, toplu iş sözleşmesinin (TİS) zamanında imzalanmaması nedeniyle grev kararı aldıklarını söyledi.

Published

on

Sönmez, toplu sözleşme görüşleri için bakanlıktan aldıkları yetkinin ardından başlayan görüşmelerde taleplerini komisyon kurarak işverene ilettiklerini belirtti.

Yaklaşık 90 maddeden oluşan toplu sözleşme görüşmelerinde şimdiye kadar 60 maddede anlaşma sağladıklarını ifade eden Sönmez, “Ücretlerle ilgili konuya gelince bir türlü anlaşma sağlayamadık. Maalesef bizim masada bitirme çabalarımıza rağmen yönetim tarafından oluşturulan komisyon hiçbir şekilde uzlaşmalı bir tavır içinde değildi” dedi.

Toplu sözleşmede anlaşma sağlanamadığından greve gitme kararı aldıklarını aktaran Sönmez, kararı iş yerlerindeki panoya astıklarını kaydetti.

Hizmetleri aksatmaktan yana olmadıklarını ve grev kararını üzülerek aldıklarını vurgulayan Sönmez, 60 günlük greve gitme kararı süresini beklemeye başladıklarını da sözlerine ekledi.

Bugün, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi süreci tıkanınca, sendika tarafından belediye binasına da grev eylem kararı asıldı. Sendika yetkilileri yüzde 24’lük zam istediklerini belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ise yüzde 17’lik teklifi uygun gördüklerini ifade etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir