Connect with us

DÜNYA

Trump karantinadan kaçtı

Koronavirüse yakalanan ABD Başkanı Trump, tedavi gördüğü hastaneden kaçarak sokakta kendisine destek veren bir grup seçmeni selamlamaya gitti. Trump, şimdi istihbarat servisi ajanlarını, sokaktaki halkı ve hastane personelini riske atmakla suçlanıyor.

Published

on

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs tedavisi gördüğü hastaneden gizlice çıkarak, kendisini destekleyen bir grup seçmeni selamladı.

Trump, destekçilerini selamlamak için Pazar günü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden gizlice dışarı çıktı. New York Times’ın haberine göre, Başkan Trump, Pazar günü hasta yatağından kalkarak destekçilerini selamlamaya çalıştı.

Doktorları, Trump’ın kan oksijen seviyesinin kendisine koronavirüs teşhisi konulduktan sonraki iki gün içinde iki kez düştüğünü, tıbbi müdahale gerektirdiğini ve steroid verildiğini ve durumunun başlangıçta tarif edilenden daha ciddi olabileceğini düşündürdüğünü söylemişti.

HUYSUZ HASTA

New York Times’ın haberinde, “ABD’de 209.000’den fazla insanı öldüren bir hastalıkla hastaneye kaldırılan bir süper gücün başkomutanının hastalığı ile ilgili verilen bilgilerin güvenilirliği tartışılırken Başkan’ın zayıflığını kabul etmemesi ve sadece 30 gün içinde gerçekleşecek bir seçim nedeniyle doktorlar. huysuz hastalarını tatmin etmek için pembe yalanlar söylendiğini kabul ettiler” dendi.

New York Times’ın haberinde şu ifadeler kullanıldı:

Hastanedeki üçüncü gününde siyaset sahnesine çıkmaya kararlı olan Trump, pazar günü akşam saatlerinde Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden gizlice çıkış yaptı ve dışarıda toplanan Trump bayrakları taşıyan taraftarlarına görünmek için zırhlı Chevrolet Suburban’a bindi.

Takım elbise ceketi ve yüz maskesi takan ama kravatsız olduğu dikkat çeken Trump, destekçilerini zırhlı aracın camından selamladı.”

Trump,  hastaneden firar etmeden hemen önce Twitter hesabından yayınladığı bir dakikalık video ile karantinadan kaçacağının sinyalini verdi.  Trump, videoda, “Bu gerçek bir okul. Bunu anladım, öğrendim. Çok enteresan bir şey ve bunu sizinle paylaşacağım. Hastane önünde beni desteklemek üzere bekleyen insanlara muhtemelen biraz sonra küçük bir sürprizim olacak” ifadelerini kullandı.

Amerikalı tıp uzmanları ise, videoda dinamik görünen Trump’ın sağlık durumunun gerçekliğini maskelemiş olabileceğini söyledi.

Bazı tıp uzmanları da Trump’ın hastaneden kaçışının pervasız olduğunu ve hem hastane personelini hem de gizli servis ajanlarını gereksiz yere riske attığını söyledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir