Connect with us

Güncel

Hastaları O’na “Mucize Doktor” diyor

Ekranların Mucize Doktor dizisi izleyicinin beğenisini toplarken gerçek hayattaki “Mucize doktorlar” da hastalarını hayata bağlıyor. İşte bunlardan biri de Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin başarılı doktorlarından Prof. Dr. Nihat Kalay…

Published

on

Kalp damarları tıkandığı için 17 yıl önce bypass ameliyatı olan Halil İbrahim Güven, geçtiğimiz aylarda tekrar rahatsızlanınca tedavi için hastane hastane gezmeye başladı.

Devlet ve özel hastanelerin kapısını aşındıran Halil İbrahim Güven’in kalp damarlarından 3’ü yüzde 100 oranında tıkanmış, 1 damarı da yüzde 55 oranında tıkalıydı.

“Hangi hastaneye, hangi doktora gittiysem yeni bir ameliyatın çok tehlikeli olacağını ve masada kalma riskimin yüksek olduğunu söylediler” diyen Halil İbrahim Güven, yakınlarının tavsiyesi  üzerine Prof. Dr. Nihat KALAY’a başvurduğunu ifade etti.

Halil İbrahim Güven ve çocuklarının “Mucize Doktor” dediği Prof. Dr. Nihat Kalay,  ameliyatsız bir operasyonla hastasının tıkalı damarlarını açmayı başardı ve Halil İbrahim Güven’i tekrar hayata bağladı.

Şimdi normal hayatına devam ettiğini belirten Halil İbrahim Güven, “Doktoruma ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

Nihat Kalay Kimdir?

Prof. Dr. Nihat KALAY, 1976 yılında Nevşehir’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2005 – 2010 yıllarında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda yapmıştır. Mecburi hizmetini 2006 – 2008 yılları arasında Sorgun Devlet Hastanesi’nde yapmış ve 2012 yılında ”Doçent Doktor” unvanı almıştır.

Prof. Dr. Nihat KALAY, mesleki çalışmalarına Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam etmektedir.

 

3 Comments

3 Comments

  1. Yeliz Başal

    17 Ekim 2021 at 22:20

    Merhaba ben Yeliz Başal bence mucize doktor dan daha ötesi 2020 yılında Annemin çok riskli denilen ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi 2021 yılında ise babama baypas tanısı konuldu Nihat beyle görüşmeden karar vermek istemedim sonunda baypas olmadan başarılı bir operasyonla yine babamda sağlığına kavuştu kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum yolunun her daim açık olmasını başarılarının devamını diliyorum.

  2. Elektrik mühendisi Yakup koca

    21 Ekim 2022 at 17:27

    Sevgili hocamı prof Dr Nihat kalay ve çok kıymetli yeğenim uz Dr bilge Bingölün derin tecrübelerinden yararlanmak suretiyle hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşıyorum.ilgi ve ahlakaları için ekibine ve kendilerine teşekkürü bir borç bilirim

  3. Veysel yıldız

    17 Eylül 2023 at 13:59

    Mucize doktorunuzun tecrübeli ellerinden sifa bulmak icin kısmet olursa muayene olacagim hocamıza başarılarının devamını dilerim…

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir