Connect with us

3. SAYFA

İzmir’de deprem

İzmir Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi. Depremin uzun sürdüğü belirtiliyor.

Published

on

AFAD, saat 14.51’de merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı.

​Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.8 olarak duyurdu.

​16,5 kilometre derinlikle meydana gelen ve İstanbul dahil çevre illerde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Depremin 15 saniye sürdüğü belirtildi.

​’Bayraklı ve Bornova bölgesinde yıkılan binalar var ‘

​İstanbul Valisi Yerlikaya, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada ”İstanbul’da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir” dedi. İzmir Valisi Köşger ise, “Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız” açıklaması yaptı.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ağırlıklı olarak Bayraklı – Bornova bölgesinde yıkılan binalar olduğunu söyledi.

Bir binanın yıkılma anı kameraya yansıdı

​Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bazı binaların hasar aldığı ve yıkıldığı görüldü. NTV’ye açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe, “Buca ve Bayraklı’da bazı binaların yıkıldığı ihbarını aldık”

​Bornova Belediye Başkanı İduğ, “Bayraklı tarafında yıkık bina sayısı fazla. 4 katlı binanın yıkıldığını biliyoruz. Yıkılan bina için sahaya çıkıyoruz. Bornova’nın merkezinde sıkıntı yok” diye konuştu.

​Kuşadası Belediye Başkanı Güner, “Belediye binamızda ve huzur evinde hasarlar oluştu. Çöken yapı yok” açıklaması yaptı.

Bayraklı Belediye Başkanı ise 10’a yakın yıkılan bina ihbarı aldıklarını kaydetti.

​Seferihisar’da ise deniz seviyesinin yükseldiği görüldü.


Artçı depremler sürüyor

6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Bölgede 3,9 ile 4,8 büyüklüğü arasında 6 artçı deprem daha yaşandı.

Soylu: Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkıldığı ihbarı geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığına dair ihbar aldıklarını açıkladı. Soylu, “Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir” ifadelerini kullandı

Bakan Kurum: Enkaz altında vatandaşlarımız var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Bornova ve Bayraklı’da 5 binanın yıkıldı. Enkaz altında vatandaşlarımız var” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir