Connect with us

EĞİTİM

“Acı Reçete” bugün mü yazılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geride bıraktığımız günlerde ifade ettiği, “Yaşadığımız kritik dönemin ruhuna uygun şekilde, gerekiyorsa devlet ve millet olarak fedakarlık yapmaktan, acı da olsa doğru reçeteleri uygulamaktan kaçınmayacağız” sözleri nedeniyle Türkiye’de tüm gözler bugün saat 15.30’da toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dünkü Bilim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, topyekün bir mücadeleye işaret etmesi, üreticiden tüketiciye, esnaftan sanayiciye varıncaya kadar tüm kesimlerin dikkatini çekti. Salgınla mücadele kapsamında alınacak önlemlerin ekonomiyi de yakından ilgilendirmesi nedeni ile Erdoğan’ın “Acı Reçete” için start verip vermeyeceği de merakla bekleniyor.

Published

on

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün (17 Kasım) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine toplantısında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun dünkü olağanüstü toplantısında alınan tavsiye kararları masaya yatırılacak. Toplantı sonrası açıklanacak kararları esnaf da dört gözle bekliyor.

Dünkü Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgınla mücadelede yalnızca kamu kurumlarının çabası yeterli olmaz. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyamızın, kanaat önderlerinin ve birer birer her vatandaşımızın sağduyusuna ve katkısına ihtiyacımız var. Unutmayalım, koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Koca’nın bu sözleri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne salgına karşı topyekün bir mücadele yöntemi önereceği şeklinde yorumlandı.

KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE NELER VAR

Bugün saat 15.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyeesi’nde başlayacak olan toplantıda başta Kovid-19 olmak üzere ülke gündemindeki çeşitli konular ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın da bir sunum yapması öngörülen toplantıda, Kovid-19 tedbirleri, artan vaka ve ölüm sayıları ile son durumun masaya yatırılacağı tahmin ediliyor.

Milli Eğtim Bakanı Ziya Selçuk da dün önemli bir uyarıda bulunmuş ve salgının eğitimi sekteye uğrattığını, zora soktuğunu dile getirmişti. Toplantıda Milli Eğitim Bakanı’nın da ara tatil sonrası için bazı öneriler getireceği belirtiliyor.

ESNAFIN GÖZÜ DE BU TOPLANTIDA

Salgının başlamasıyla birlikte hükümetin aldığı kısıtlama kararları ile nefes alamaz duruma gelen esnaf, toplantıda kendilerini bağlayacak yönde bir karar çıkıp çıkmayacağını dört gözle bekliyor.

Günlük koronavirüs vaka sayılarının yeniden artmaya başlamasıyla restoranların hizmet saatleri, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanması gibi tedbirlerin genişletilip genişletilmeyeceği, ayrıca yeni tedbirler alınıp alınmayacağı gibi konuların da ele alınması bekleniyor. Yerli aşı çalışmalarında gelinen aşamanın da toplantının gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor.

Önceki kabine toplantısında kamu ve özel sektörde esnek çalışmanın teşvik edilmesi kararlaştırılmış, paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetlerin saat 22.00’de sona ereceği karara bağlanmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir