Connect with us

SAĞLIK

Koronavirüsün yeni mutasyonu 3 ülkeye daha sıçradı

Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, İngiltere’den Japonya’ya gelen 5 kişide Kovid-19’un mutasyonlu yeni türünün saptandığını açıkladı. Lübnan ve Fransa Sağlık Bakanlıkları da ülkede mutasyona uğrayan Kovid-19 türünün ilk kez görüldüğünü açıkladı. Fransa, Japonya ve Lübnan ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı 10’a yükseldi.

Published

on

Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, İngiltere’den Japonya’ya gelen 5 kişide Kovid-19’un mutasyonlu yeni türünün saptandığını açıkladı.

Japonya’da Sağlık Bakanı Tamura, Japonya Başbakan’ı Yoshihide Suga’nın hava limanlarında ve bilhassa İngiltere’den dönen kişilere yönelik sıkı karantina tedbirlerinin alınması gerektiğiyle ilgili çağrısını dile getirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı da ülkede mutasyona uğrayan Kovid-19 türünün ilk kez görüldüğünü açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 21 Aralık’ta Londra-Beyrut seferini yapan uçaktaki yolculardan birinde Kovid-19’un mutasyona uğramış türünün görüldüğünü belirtti.

Fransa Sağlık Bakanlığı ise, İngiltere’nin başkenti Londra’dan 19 Aralık günü Tours kentine gelen adı açıklanmayan Fransız vatandaşı karantinaya alındığını duyurdu. Bakanlık, semptom göstermeyen bu kişinin testinin iki gün sonra pozitif çıktığını ve bu kişide, mutasyona uğramış virüs tespit edildiğini açıkladı. Ülkedeki başka kişilerde de yeni türün görülebileceği belirtildi.

MUTASYONUN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Fransa, Japonya ve Lübnan ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı 10’a yükseldi. Mutasyon geçiren tür daha önce, Danimarka, Hollanda, Avustralya, Belçika, Singapur, İskoçya ve İtalya’da görülmüştü.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir