Connect with us

DÜNYA

Çin aşısı şimdi de karantinaya takıldı

Çin’in başkenti Pekin’de koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle bazı bölgelerde kısıtlamaların devreye girileceği duyuruldu. Bu gelişmenin ardından Twitter’dan açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pekin gümrüğünde görülen koronavirüs vakası sebebiyle Çin’den gelecek aşıların bir-iki gün gecikeceği bilgisini paylaştı.

Published

on

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’ye gönderilmek üzere bu gece yola çıkacağı açıklanan corona virüsü aşılarında birkaç gün gecikme olacağını açıkladı.

Bakan Koca’nın Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle :

Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

PEKİN’DE KORONAVİRÜS ALARMI

Çin’in başkenti Pekin’de Kovid-19 vaka sayılarındaki ani artış nedeniyle “acil durum” ilan edilmesinin ardından bazı semtlerde giriş çıkışların kapatılacağı duyuruldu. Yeni Yıl dolayısıyla kutlamalar, şehir dışına yapılacak seyahatler ve kentte toplu halde yapılan eğlence ve dini etkinliklerin iptali kararlaştırılırken yetkililer, üniversite ve dengi okulların öğrencilerinin Pekin’den ayrılmaması gerektiğini duyurdu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir