Connect with us

DÜNYA

Rusya’dan ortalığı karıştıran F-35 açıklaması

Rus uzman İgor Korotçenko, üretim amaçları ve mantıkları, işlevsellikleri birbirinden tamamen zıt olan, 5. nesil olmaları dışında bir ortak paydaları olmayan F-35 ve Su-57 savaş uçaklarını karşılaştırarak, kendi ürettikleri uçağın daha iyi olduğunu ve F-35’in Su-57’ye rakip olamayacağını söyledi.

Published

on

Rusya’daki Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü İgor Korotçenko, Rus basınına verdiği demecinde Su-57 uçağının, F-35’ten hangi özellikleriyle üstün olduğunu anlattı.

“SU-57 TEKNOLOJİ HARİKASI”

Su-57’nin bir teknoloji harikası olduğunu belirten Korotçenko, “F-22 veya F-35 fark etmez, ABD’deki her türlü muadili karşısında Su-57’nin uzun menzilli füze ve yakın manevra çarpışmasında kazanma şansı daha yüksek” dedi.



“F-35, SU-57’İN RAKİBİ OLAMAZ”

Su-57’nin, ABD’deki benzerlerine kıyasla daha gelişmiş bir aerodinamik düzene sahip olduğunu ifade eden Korotçenko, “F-35, Su-57’nin rakibi olamaz. Hem silahları hem füze savaşı bakımından Su-57, F-35’ten üstün. Biri kartal biri baykuş gibi” yorumunda bulundu.

SU-57’Yİ ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Korotçenko’ya göre, Su-57’deki aşamalı anten düzeneğine sahip radar sisteminin kalitesi, uzun menzilli füze tespiti konusunda üst düzey verimlilik sağlıyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir