Connect with us

GÜNDEM

“Erdoğan tefecilerin talebini yerine getiriyor!”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef aldığı ve ‘terörist’ suçlamasında bulunduğu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım. Bunlar bizim gündemimiz değil. Onlar Türkiye’yi unuttular. Onların hedefinde sadece ve sadece CHP var” dedi. Kılıçdaroğlu, faizlerin yükselmesini değerlendirirken, Erdoğan’ın tefecilerin taleplerini yerine getirmekle suçladı.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP gelen merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı:

KAFTANCIOĞLU AÇIKLAMASI

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘terörist’ suçlamasında bulundu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin çok ağır bir gündeminin olduğunu, işçinin, emeklinin, esnafın sorunlarının bulunduğunu, milyonlarca işsizin söz konusu olduğunu, bunlarla yapay gündem oluşturulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Efendim ‘CHP İl Başkanı şöyleymiş, böyleymiş…’ Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım. Bunlar bizim gündemimiz değil. İstanbul İl Başkanı’nın gündemi de benim gündemim de bütün arkadaşlarımın gündemi de işsizlik, esnafın, çiftçinin, evine ekmek götüremeyen işsizin sorunu, yatağa aç giren yüzbinler, çöp konteynırlarından yemek, ekmek toplayan, ekmek kırıntılarıyla beslenen yüzbinler. Bizim sorunumuz bu. Onların gündemi ayrı. Onlar çünkü Türkiye’yi unuttular. Onların hedefinde sadece ve sadece CHP var. Çünkü CHP’nin doğruları söylemesine tahammül edemiyorlar. Edecekler, söyleyeceğiz. Hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar, doğruları söyleyeceğiz.”

ERDOĞAN’IN ASİLTÜRK’Ü ZİYARETİ

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisinden Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, bunun, partilerin iç işi olduğunu, hiçbir partinin iç işine karışmadıklarını söyledi.

“Sizler gazeteciler olarak ne kadar büyük bir dikkatle izliyorsanız, biz de o kadar büyük bir dikkatle izliyoruz.” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şu görüşleri paylaştı:

“Erdoğan, gideceğini görüyor, biliyor. ‘Acaba nasıl kurtulabilirim, nasıl iktidarımı sürdürebilirim?’ Zulüm ile iktidar olunmaz. Zulüm ile iktidar olanın sonu erken gelir. Erdoğan, kendi sonunu görüyor. Bu millete zulmetti, kendi partililerine zulmetti. Yoksulluğun en fazla olduğu yerler AK Parti’ye en fazla oyun çıktığı yerler. Onların hakkını, hukukunu kim savunuyor? Biz savunuyoruz, o savunmuyor, savunamıyor da zaten.”

SAAD HARİRİ

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Telekom vurgunuyla bilinen Saad Hariri’yi kabul etti. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Açıkça Türkiye Cumhuriyeti devletini soydular, soyan adam şimdi gelmiş Erdoğan ile yan yana. Devleti, Türk Telekom’u soyan adam, faturasını bizim bankalara çıkaran adam senin muhatabın oluyor. Sen ona şu soruyu sordun mu, ‘Neden bankaların borcunu ödemediniz?’ Bu çok ağır bir tablo” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, bu tablonun faturasının salgın sürecinde çocuklara çıktığını, 3 milyonu aşkın çocuğun internete ulaşamadığını ifade ederek, “Bunu yapacak olan kimdi? Türk Telekom’du. Ağır bir fatura. Onunla Erdoğan’ın bir araya gelip konuşması bile başlı başına bir dramdır ” dedi.

“ERDOĞAN TEFECİLERİN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYOR”

“Boğaziçi Üniversitesindeki eylemlerin” de sorulduğu Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Erdoğan’ın gündemi çok farklı. Erdoğan’ın gündeminde Türkiye yok, fakir, fukara, işsiz, esnaf, çiftçi, sanayici yok. Çünkü Erdoğan halkın gündemini çalmak, kendi gündemini halka dayatmak istiyor. Böyle bir yapısı var. Neden? İşsizlik sorununu çözemiyor, esnafın sorununu, üretim sorununu çözemiyor. Bastırdılar ‘faizi yükselt’ diye, yükseltti. Kim bastırdı? Tefeciler bastırdı. Tefecilerin talebini yerine getiren kim? Erdoğan. Peki esnafın, çiftçinin, işsizin talebini yerine getirdi mi? Hayır. Gündemi başka bir yere çekmek istiyor. Boğaziçi’nde öğrenciler eylem yapmışlar, ‘Efendim bunlar terörist.’ Ne yaptı bu öğrenciler? Şiddet mi uyguladılar? Hayır, öğrencilerin ayağı kırıldı.”

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Öğrencilerin müzikle eylem yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Şunu sormak gerekir? Bu öğrenciler ne istiyorlar? Bunlar delikanlı, bizim evlatlarımız, çocuklarımız. Neden bu rektör atamasından rahatsızlar? Asıl devleti yöneten bir kişinin bu soruyu sorması lazım. Bu soruyu sormuyorsunuz, herkesi terörist ilan ediyorsunuz. Ne kadar güzel, herkes terörist, o pirüpak bir yerde duruyor. Çaresizlik buraya getirdi.” ifadesini kullandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir