Connect with us

GÜNDEM

Bahçeli topu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na attı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılmasındaki ısrarını sürdürüyor. Bahçeli bugün (11 Ocak 2021) yaptığı yazılı açıklamada HDP’nin kapatılması talebini bir kez daha gündeme getirirken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ne çağrıda bulundu. Bahçeli, “Şayet kapatma davası tavsamaya havale edilirse MHP, Siyasi Partiler Kanunu’nun 100. maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde yapacaktır” dedi.

Published

on

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü basın açıklamasında HDP’nin kapatılması ile ilgili bölüm aynen şöyle:

“PKK/KCK’nın kuklası olan HDP ve diğer marjinal terör partileri Anayasa’nın 68’inci maddesinin 4’üncü fıkrasını açıkça çiğnemişler ve suç işlemişlerdir.

Bunun yanı sıra Anayasa’nın 69’uncu maddesine göre, bölücülüğün ve terörün odağı haline gelmiş partilerin kapatılması inkar edilemez bir amir hükümdür.

HDP, 6-8 Ekim olaylarının, hendek terörünün ve bölücülüğe mihmandarlık yapmasının bedelini kanun, millet ve tarih önünde kesinlikle ödemelidir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir.

Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir