Connect with us

DÜNYA

Moskova’daki üçlü Karabağ zirvesi başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasındaki ‘Dağlık Karabağ’ görüşmesi Moskova’da başladı.

Published

on

Rusya’nın inisiyatifiyle düzenlenen Putin, Aliyev ve Paşinyan arasında Dağlık Karabağ’la ilgili anlaşmaların ve bölgedeki durumun ele alınacağı görüşme, Aliyev ve Paşinyan’ın Karabağ’da ateşkes sağlandıktan sonra gerçekleştirdikleri ilk yüz yüze görüşme niteliği taşıyor.

Putin’in 2021 yılındaki ilk uluslararası faaliyeti olan görüşmede Dağlık Karabağ’la ilgili üçlü anlaşmanın uygulanma süreci ile bölgedeki mevcut sorunların çözümü için atılabilecek adımlar istişare edilecek.

Ermenistan Başbakanlık Sözcüsü Mane Gevorkyan’ın açıklamasına göre görüşmenin sonunda üç lider tarafından basın açıklaması yayınlanacak.

Rus liderin üçlü toplantının ardından Aliyev ve Paşinyan’la ayrı ayrı görüşmeler yapması da bekleniyor.

Görüşmenin başında bir konuşma yapan Putin, Dağlık Karabağ’ı istişare etmek üzere Moskova’ya geldikleri için Aliyev ve Paşinyan’a teşekkür ederek Rusya’nın arabuluculuk çabalarının bölgede sürdürülebilir ateşkesin sağlanmasına yönelik olduğunu söyledi.

Rus lider, “Sizleri Moskova’da selamlamaktan çok memnunum ve 9 Kasım 2020 tarihli üçlü anlaşmamızın gidişatını, mevcut sorunların çözülmesini ve bölgede barışçıl yaşamın tesis edilmesini birlikte istişare etmek için yaptığımız öneriye olumlu yanıt verdiğiniz için minnettarım. Rusya’nın akan kanı durdurmak, duruma istikrar kazandırmak ve sürdürülebilir ateşkes sağlamak için ortaya koyduğu aktif arabuluculuk çabalarına olumlu yaklaştığınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir