Connect with us

3. SAYFA

Makedonya’da Sedat Peker sahte kimlik düzenleyen 10 polis tutuklandı

Kuzey Makedonyo’da aralarında Sedat Peker’in de olduğu kişilere sahte kimlik düzenledikleri iddia edilen 10 polis tutuklandı.

Published

on

Kuzey Makedonya’da, bazı kişilere sahte kimlik ve pasaport düzenleyen polislere yönelik yapılan operasyonda, şebeke üyelerinin organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e de “Djadin Ademovski” adına sahte kimlik belgesi düzenlediği ortaya çıktı.

Operasyon sonucunda 10 polis memuru tutuklandı. Makedonya İçişleri Bakanlığı, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, tutuklanan polislerin yabancı vatandaşlara sahte pasaport ve kimlik belgeleri veren bir grubun parçası oldukları şüphesiyle tutuklandığını kaydetti.

Balkan Insight’in haberine göre; şebeke üyeleri tarafından Peker adına ‘Djadin Ademovski’ adına sahte kimlik düzenlendi. Operasyonu önceden haber aldığı ve kaçtığı iddia edilen Sedat Peker, bir süre önce yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde 18 Ocak’ta gözaltına alınıp, sınır dışı edilmişti. Peker’in bir başka doğu Avrupa ülkesi olan Kosova’ya sığındığı ortaya çıkmıştı.

Türkiye’den ayrıldıktan sonra Karadağ’a giden Peker’in ülkede 2021 yılında oturumu yenilenmediği için Kosova, Makedonya ve Karadağ arasında mekik dokuduğu öne sürülüyor.

AKADEMİSYENLERİ TEHDİT ETMİŞTİ

Sedat Peker, sokağa çıkma yasaklarının ve şiddetin sona ermesi için 2016 yılında “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisi yayımlayan Barış Akademisyenlerini “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit edilmişti. Hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, bu sözleri “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilerek Peker hakkında beraat kararı vermişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir