Connect with us

DÜNYA

İtalya Başbakanı Erdoğan’a “Diktatör” dedi!

İtalya Başbakanı Mario Draghi, AB’nin de “protokole uygundu” dediği Beştepe’deki “koltuk ‘krizi”ni değerlendirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” dedi.

Published

on

Draghi, uluslararası basında “koltuk krizi” başlıkları ile yer alan AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Beştepe’de Erdoğan’la görüşmesindeki oturma düzeniyle ile ilgili Başkan Erdoğan için “diktatör” dedi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. AB Charles Michel’ın ekibi görüşme sonrası çıkan haberlerin ardından “Her şey protokole uygundu” açıklamasını yapmıştı.

DRAGHI: BU DİKTATÖRLERE AÇIK SÖZLÜ OLMALIYIZ

Draghi “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Avrupa Komisyon Başkanı Ursula’ya davranışına katılmıyorum, Bu diktatörlere açık sözlü olmalıyız ama aynı zamanda ülkelerimizin çıkarları için işbirliği yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

AB YETKİLİSİNDEN “SORUN YOK” AÇIKLAMASI

Aslında dün Politico’ya konuşan Michel’in ekibi, “Her şey protokole uygundu” dedi. Başka bir AB yetkilisi ise, “Protokol neyse o yapıldı” demişti.