Connect with us

3. SAYFA

Yangın kâbusu giderek büyüyor…

Türkiye yurdun dört bir yanında çıkan yangınlarla mücadele ediyor… Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın otellere sıçradı. Yangına müdahale sürerken, otellerdeki turistler tahliye edildi. Bölgeden gelen tek sevindirici haber ise henüz can kaybı yaşanmamış olması. Bodrum ilçesine yakın olan bölgede çok sayıda otel bulunuyor.

Published

on

Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’nin Kuyucak mevkiinde saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çam ağaçlarıyla kaplı alanda çıkan yangın rüzgârın da etkisiyle kısa süre içinde oteller bölgesine yayıldı.

Alevler beş yıldızlı iki otelin bahçesine kadar sirayet etmiş durumda. Otelde konaklayan turistlerin tahliyesi gerçekleştirilirken, yangına tüm olanaklarla müdahale ediliyor. Ters esen rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanıyor.

ALEVLER ŞEZLONGLARA KADAR ULAŞTI

Milas-Bodrum sınırındaki Güvercinlik Mahallesinde çok büyük beş yıldızlı oteller bulunuyor. Bu bölgede alevler şezlonglara kadar ulaşmış durumda. Teknelerdeki vatandaşlar da panik halinde.

TEKNE SAHİPLERİ DESTEK VERDİ

Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi.

KÖYCEĞİZ’DE DE YANGIN VAR

Öte yandan Muğla Köyceğiz’de 13.30 sıralarında makilik alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Helikopterlerin Marmaris’teki yangın için sevk edilmesi nedeniyle alevlere ilk olarak iki arasöz ile müdahale edildi.

Sarp arazideki yangına yaklaşık bir saat sonra helikopterle müdahale edildi. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürerken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.