Connect with us

GÜNDEM

“Çevik Bir biberonla beslenebiliyor!”

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 28 Şubat davasında yargılanan 14 general ile ilgili verilen hapis kararını doğru bulmadığını söyledi. 28 Şubat generallerinin çoğunun sağlık durumunun kötü olduğunu belirten Alçı, yazısında darbenin “Kudretli paşası” diye bilinen Çevik Bir’in biberonla beslendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Alçı, “80 yaşını geçmiş ve hepsi de büyük sağlık problemleriyle uğraşan 14 ismi yetkinizi kullanarak affediniz” dedi.

Published

on

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan ve aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında verilen tutuklama kararını değerlendirdi.

“28 Şubat generallerinin hapse atılmasını doğru bulmuyorum”
başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine “Hemen hepsi 80 yaşını geçmiş, çok büyük sağlık sorunları bulunan 14 general ile ilgili verilen hapis kararını doğru bulmuyorum” diye başlayan Alçı, şöyle devam etti:

“28 Şubat’ın darbeci generalleriyle en çok mücadele etmiş yazarlardan biri olarak bu isimlerin, hayatlarının son döneminde cezaevine gönderilmelerinin ve muhtemelen de orada ölecek olmalarının Türkiye’ye hiçbir fayda sağlayacağını düşünmüyorum.”

Alçı, yazısının bir bölümünde 14 paşanın sağlık durumlarının da iyi olmadığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“Çetin Doğan, avukatının söylediğine göre yemeğini kendi yiyemiyor”

Mesela o darbe döneminin önde gelen aktörlerinden Çetin Doğan 84 yaşında. Avukatının söylediğine göre ayakkabılarını kendi bağlayamıyor, yemeğini kendi yiyemiyor. Bu durumdaki bir insanın hücreye atılmasının bu ülkeye ne faydası olabilir?

“Çevik Bir’in biberonla beslenebildiğini ve çok zor ayakta durduğunu söylüyorlar”

Çevik Bir’in de yakınları aynı şekilde Bir’in biberonla beslenebildiğini ve çok zor ayakta durduğunu söylüyorlar. Hapse atılacak olan diğer 12 askerden de sağlıklı olan yok. Bu paşaların cezaevlerinde çürütülüp ölüme terk edilmeleri bu ülkeye ne sağlayacak?

Nagehan Alçı, yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a af çağrısı yaptı:

Erdoğan’a çağrı: ’14 ismi yetkinizi kullanarak affediniz’

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Alçı, “Tayyip Bey, 80 yaşını geçmiş ve hepsi de büyük sağlık problemleriyle uğraşan 14 ismi yetkinizi kullanarak affediniz. Bu hapis kararlarını başka bir şekle çevirmek sizin elinizde” dedi.

Nagehan Alçı’nın yazısının tamamını okumak için tıklayın