Connect with us

MEDYA

Umur Talu 5 yıl sonra geri dönüyor

Gazeteci-yazar Umur Talu, beş yıl sonra köşe yazarlığına geri dönüyor. Talu, haftada beş gün köşe yazılarıyla Gazete Duvar’da olacak.

Published

on

Umur Talu, pazartesi gününden itibaren Gazete Duvar’da yazmaya başlıyor.

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Talu, genç yaşında Günaydın, Güneş, Cumhuriyet, Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde önemli görevlerde bulundu. Milliyet Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Milliyet, Star, Sabah ve Habertürk gazetelerinde yıllarca köşe yazıları yazdı.

1996’da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Türkiye Basın Özgürlüğü ödülünü aldı. 1998 ve 2000 yıllarında TGC Yönetim Kurulu’na seçildi, 2001 yılında TGC Başkan Yardımcısı oldu. 2004 ve 2005 yıllarında yılın köşe yazarı seçildi.

Talu, bundan tam 5 yıl önce Paydos başlıklı bir yazıyla köşe yazarlığına veda ederken şöyle demişti:

“En büyük selamım, bunca yıl içinde, ülkenin her köşesinden dost edindiğim, dost bildiğim, dost bilen, sadece sırlarını, dertlerini değil, yüreklerini de açanlara.
Keşke onlar için daha fazlasını yapabilseydim, daha fazla yazabilseydim.
Dualarım, kalbim, inadına beslediğim tüm umutlarım sizinle olsun.
Bir yerlerde mutlaka yine selamlaşır, bir sohbet ederiz!
Görüşmek üzere.”

Ve Umur Talu Paydos’tan beş yıl sonra köşe yazarlığına geri dönüyor. Haftada beş gün köşe yazılarıyla Gazete Duvar’da yerini alacak olan Umur Talu’nun ilk yazısı 6 Aralık 2021’de Gazete Duvar’da okurlarıyla buluşacak.