Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Usta oyuncu hayatını kaybetti

Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı Sezai Aydın’ın eşi, kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın Kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

Published

on

Usta oyuncu Sezai Aydın diyabet ve kalbe bağlı olarak 20 gündür tedavi gördüğü Ümraniye Özel Afiyet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.. Oğlu Arda Aydın, ” 20 gündür hastanedeydi. Corona virüs tedavisi görmüyordu… Diyabete bağlı kalp yetmezliğinden vefat etti ‘ dedi.

EŞİ GEÇEN AY HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sanatçı Sezai Aydın’ın eşi, kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın Kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

SEZAİ AYDIN KİMDİR?

15 Şubat 1952 doğumlu Sezai Aydın Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. Şehir Tiyatroları’nda uzun yıllar görev yapan Aydın, bir dönem Keçiören Belediyesi’nde “Cumartesi Cumartesi” adlı bir çocuk eğlence programının sunuculuğunu üstlendi. Usta sanatçı yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürüttü.