Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Eren filminin galası Beştepe’de yapılacak

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi için geriye sayım başladı. Filmin galası ise bu akşam Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Published

on

Film, Eren Bülbül’ün doğum gününde 1 Ocak 2022 tarihinde tüm Türkiye’de 350 sinemada, yurt dışında birçok ülkede aynı anda vizyona girecek.

Galaya, Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Anne Ayşe Bülbül, “Eren’in unutulmamasından dolayı çok mutluyum. Başkan’la birlikte filmi izleyeceğiz. Gururluyuz” dedi.

TERÖRİSTLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLMİŞLERDİ

Trabzon Maçka’da teröristlerle, kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan “Kesişme; İyi Ki Varsın Eren” filminin çekimleri Trabzon, Hatay, İstanbul, Gümüşhane, Niğde, Nevşehir, Sivas, Adana ve Ankara olmak üzere 9 şehirde gerçekleştirildi ve 200 mekân kullanıldı.

Trabzon’daki çekimler, Eren Bülbül’ün yaşadığı Maçka ve Köprüyanı Mahallesi ile çevre bölgelerde gerçekleştirildi. Eren Bülbül’ün ailesiyle yaşadığı ev, fındık bahçeleri, odun topladığı, hayvanları otlattığı yaylalar, Maçka’daki okulu, çarşılar filmde mekân olarak kullanıldı.

FİLMDE BİN 195 OYUNCU ROL ALDI… 1200 ADET KOSTÜM DİKİLDİ

Pandemi döneminde alınan önlemler sayesinde hiç Koronavirüs vakası yaşanmadan toplam 3 ay süren çekimlerde, 1 helikopter, 22 askeri araç, 54 sivil araç kullanıldı. Ön hazırlık dahil 10 bin 428 kilometre mesafe katedildi. Filmde, yardımcı oyuncular dahil toplam bin 195 oyuncu rol aldı, 407 sahne, bin 264 plan çekildi ve bin 200 adet kostüm dikildi. 3 bin kostüme eskitme yapıldı.