Connect with us

EKONOMİ

“Çizgi film konuşması gereken çocuklar Erdoğan’ın aymazlığını konuşuyor!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni zamlarla ilgili konuşmak üzere ev hanımlarıyla bir araya geldi. “Erdoğan Türkiyesi’nde özellikle tek çalışanlı haneler yıkımın eşiğindedir” diye konuşan Kılıçdaroğlu, “Çizgi film konuşması gereken çocuklar Erdoğan’ın aymazlığını konuşuyorlar” dedi.

Published

on

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün, CHP Genel Merkezi’nde ev hanımlarıyla buluştu ve gelen son zamların ardından onların sorunlarını dinledi. Görüşmenin ardından ev hanımlarıyla birlikte kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİM HANE EKONOMİSİNİ KORUMAK OLACAKTIR”

“Yıla korkunç zamlarla girdik. Elektriğe yüzde 50 görünümlü yüzde 125, konutta kullanılan doğal gaza yüzde 25, ticari kuruluşlarda kullanılan doğal gaza yüzde 50, motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, oto gaza 78 kuruş, köprü ve otoyollara ortalama yüzde 25 zam yapıldı. Bu iş artık siyasetten çıkmıştır. Bu iş artık makro ekonomik verileri konuşmaktan da çıkmıştır. Artık Türkiye’de ekonomi parayla ilgili olmaktan bile çıktı. Bu ülkede kimse para kazanmıyor. Artık bizde ekonomi masaya ekmek koyup koymamakla ilgilidir. Ailenin sofrası toplumun yapı taşıdır. O sofrayı ne pahasına olursa olsun korumak zorundayız. Erdoğan Türkiye’sinde özellikle tek çalışanlı ev hanımlı haneler yıkımın eşiğindedir. Bu hanelerimizin insanları artık güvende değildir. İlan ediyorum! Birinci önceliğim hane ekonomisini yani iç ekonomiyi korumak olacaktır. Kadınların ekonomik sorunlarını politika çabalarımızın en önünde tutacağım.”

“BİZ ÇOCUKLARIMIZA MAHCUP OLUYORUZ, ÇOCUKLARIMIZ BİZE MAHCUP OLUYOR”

Kılıçdaroğlu bunları söyledikten sonra sözü ev hanımlarına bıraktı. Bir ev hanımı sorunlarını şu sözlerle aktardı:

“Ben evimde tenceremi kaynatamıyorum, geçinemiyoruz. Aldığımız bir maaşla ocağımızı yakamıyoruz, ısınamıyoruz. Market önünden canımız bir şey çekecek diye geçemiyoruz. Kira ödüyoruz, masraflarımız çok, çocuklarımız okuyor, evimizi döndüremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık? Bize yardım edecek bir el bulamıyoruz. Biz çocuklarımıza mahcup oluyoruz, çocuklarımız bize mahcup oluyor. Bir maaşla evi döndüremiyoruz. Bize yardımcı olun, çocuklarımıza iş verin, konuya komşuya boynumuzu bükmeyelim.”

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, EV HANIMLARI İLE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ. (MUSTAFA CENİK/ANKARA-İHA)
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Gıda sorunu yaşanan her ailenin ekonomisinde o ekonomiyi yönetmekte zorlanan ev hanımlarının yanında olacağım” dedi.

“İSYAN EDİYORUM, ‘YETER ARTIK’ DİYORUM”

Bir başka ev hanımı ise “Ben bir Türk vatandaşı olarak yaşadıklarımdan hiç memnun değilim. Ki bu gidişle de memnuniyet diye bir şey olmayacak, sürekli karanlığa gidiyoruz. İktidara sesleniyorum, artık yeter. Güzel yaşamak bizim de hakkımız. İsyan ediyorum, ‘Yeter artık’ diyorum. İşsiz bir evladım var, kirada oturuyorum, çok zor şartlarda yaşıyorum. Umutlarımızın bize verilmesini iktidardan talep ediyorum” sözleriyle yakındı.

“BAŞA GELECEK İNSANLARIN BİZE YARDIMCI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Emekli eşi olduğunu belirten bir vatandaş,”2 bin 250 lira maaşla geçinmeye çalışıyorum. Eşim engelli, evime gıda alamıyorum. Pazar için akşam saatlerini bekliyoruz onu da yapamıyoruz, markete gidemiyoruz. Eskiden bakkallarımız vardı gidip ekmek, yağ yazdırabiliyorduk şimdi öyle bir şansımız yok. Komşuların kapısını çalamıyoruz, bize bir damla yağ verin diyemiyoruz. Eskiden kalan yağları yemeklerimize damlatmak zorunda kalıyoruz, yeter artık. Bizim AKP’den hiçbir beklentimiz yok. Şu anda beklentim farklı, başa gelecek insanların bize yardımcı olacağına inanıyorum. Lütfen, yönetemiyorsanız gidin” dedi.

“DÜN YAĞ ALABİLMEK İÇİN KOMŞUDAN 30 LİRA ALDIM”

Kucağında çocuğuyla gelen bir ev hanımı ise şöyle konuştu:

“Eşim bizi hamileyken bırakıp gitti. Aldığım 850 TL ile geçiniyorum. Evden atıldım, sağ olsun bir hayırsever bize ev verdi. Doğal gazımızı ve saatimizi açtıramadık. O nedenle de elektrikli soba yakıyoruz. Onu da yakamıyoruz, inşaat elektriği dünya kadar. Marketten yağ bile alamıyorum. Kendi canımıza mı kıyalım, onu da bilmiyorum. Çocuklarımız bir şey istiyor alamıyorum. Dün yağ alabilmek için komşudan 30 lira aldım, çocuklarıma yemek yapabilmek için. Süt bile alamıyorum. Bu hükümet gitsin artık başımızdan yoksa millet artık gidiyor.”

Ev hanımlarının ardından yeniden kürsüye gelen Kılıçdaroğlu son söz olarak şu açıklamayı yaptı:

“BU AİLELERİN KÜÇÜK ÇOCUKLARI BİLE POLİTİZE OLDULAR”

“Toplumdaki önemli rollerine rağmen Erdoğan’ın ev hanımlarını ve tek gelirli haneleri artık hafife aldığı çok açıktır. Onların çığlığını Saray’dan duymak zordur. Ekonomi bozulduktan sonra hanenin geçim planlamasını tümüyle ev hanımları yapar oldu. Eşinin kazandığı parayla; bu korkunç pahalılıkla nasıl mücadele edeceğini ev hanımı bilmiyor. Yemek pişirilecek, temizlik yapılacak, çocuklara bakılacak, hastalara ve yaşlılara destek verilecek… Tek gelirle haneler çok zor durumdalar. Aileler 2022’de gıda güvensizliğiyle de mücadele edecek. Bu ailelerin küçük çocukları bile politize oldular. Rafadan Tayfa, Kral Şakir çizgi filmlerini konuşması gereken çocuklar Erdoğan’ın aymazlığını konuşuyorlar.

“EV HANIMLARININ YANINDA OLACAĞIM. 2022’DE EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİM BU OLACAK”

Enflasyon korkunç durumda. Yarın enflasyon rakamları açıklanacak, göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum TÜİK makyaj yapa yapa adeta kuaföre döndü. O bile bir yere kadar rakamlarla oynayabiliyor. Bu tek gelirli ailelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Gıda sorunu yaşanan her ailenin ekonomisinde o ekonomiyi yönetmekte zorlanan ev hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en önemli önceliğim bu olacak.

“BOLCA ZİNCİR VE KİLİT DEPOLASINLAR”

Saray hükümetinin bir ahlak sorunu var. Ev hanımları çocuklarının eğitimi, beslenmesi, gıda güvensizliğiyle ilgili kabus yaşarken bu Saray; yarattığı yoksulluğu din soslu vatanseverlikle sümenaltı etmeye çalışmaktadır. 2022’de ev hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa işte orada olacağım. Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim, bolca zincir ve kilit depolasınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa, bunun bedelini mutlaka ödeyecek.”