Connect with us

GÜNDEM

Komisyon HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi

TBMM Hazırlık Komisyonu oy çokluğu ile HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi. Hazırlık Komisyonu, Güzel hakkındaki raporunu Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na Salı günü sunacak.

Published

on

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu üyelerinden oluşturulan Hazırlık Komisyonu, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can başkanlığında basına kapalı toplandı. Komisyonda, 2017’de öldürülen PKK’lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki 2 Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, sözlü savunma ve delilleri inceledi. Daha sonra yapılan oylamada, HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verildi.

“OY ÇOKLUĞU İLE KARAR VERİLDİ”

Toplantının ardından açıklama yapan Komisyon Başkanı Ramazan Can, HDP’li Semra Güzel yerine sözlü savunma veren Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun da toplantıya katılarak son beyanlarını söylediğini açıkladı. Can, “Komisyon toplantısını yaptı. HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy çokluğu ile karar verdi” dedi.

Can, Hazırlık Komisyonu raporunu salı günü Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sunacaklarını açıkladı. Anayasa-Adalet Karma Komisyonu da raporu değerlendirdikten sonra dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verirse; raporu Genel Kurul’a havale edecek.

TBMM Hazırlık Komisyonu oy çokluğuyla Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verildi. 8 Şubat’a kadar Komsiyona süre verildi, kararın olduğu bir rapor yazılacak. Rapor da 17 Şubat’ta Karma Komisyon’a sunulacak.