Connect with us

EKONOMİ

İçkili mekanlar can çekişiyor!

Son içki zamlarıyla birlikte İstanbul’un boşalan tekel bayileri, bar ve meyhanelerinde bir tura çıkan ve işletmecilerle görüşen Fransız haber ajansı AFP, Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetleri döneminde içki satan dükkanların ve içkili mekanların tabutuna son çivinin çakılmak üzere olduğu bir manzara çizdi.

Published

on

AFP, “İstanbul’un özellikle deniz kıyısındaki semtlerinde bir zamanlar dolup taşan kafe ve barlarda, alkolde yüzde 50’ye yakın vergi artışının ardından, artık sadece boş masalar kaldığına” dikkat çekti.

Türkiye’den “çoğunluğu Müslüman bir ulus, ama resmen laik bir devlet” diye söz edilen haberde, içkiden alınan yüksek vergi, “muhalifleri tarafından sıklıkla modern Türkiye’nin temel direklerini aşındırmakla suçlanan bir hükümetin alkol tüketimine indirdiği en büyük darbelerden biri” diye nitelendirildi.

Darbeyi en şiddetli hisseden semtlerden biri olan Boğaz’ın Avrupa yakasındaki Beşiktaş’a geçen AFP muhabirleri, çalıştığı barın önünde akşamın yoğun saatlerinde müşteri arayan Süleyman Güneş’in (32) hayal kırıklığına tercüman oldu. Güneş, “Eskisi gibi değil. Günün bu saatinde yüzde 80-90 dolu olurduk. Şimdiyse yüzde 30-40 civarında” diyerek ekledi:

“Müşteriler menüdeki fiyatları görünce hemen kalkıp gidiyor.”