Connect with us

GÜNDEM

Güldür Güldür Show çuvaldızı muhalefete batırdı!

Güldür Güldür Show’un cumartesi akşamı ekrana gelen 293. bölümündeki “İktidara gelince görürsünüz” adlı skeç eceye damga vurdu. Program bu sekeçle uzun yıllardır ekranlarda göremediğimiz “siyasi hiciv”n de en güzel örneğini sergiledi.

Published

on

Show Tv’nin beğeni ile izlenen eğlence programı Güldür Güldür Show, ekonomik kriz nedeni ile doların rekor üstüne rekor kırdığı haftalarda, skeçlerinde hayat pahalılığını eleştirmişti.

Programın geride bıraktığımız cumartesi akşamı ekrana gelen 293. bölümünde bu kez hedefte isim verilmese de Millet İttifakı ve diğer muhalefet partileri vardı.

Tam da motorinin 15.00 liraya yükseldiği günlerde çekimi yapılan skeçte, mazotun 15 lira olmasına tepki gösteren bir köylü çiftin siyasi karakterlerle karşı karşıya gelmesi ve repliklerin gerçek hayatı 12’den vurması izleyiciden tam not aldı.

Skeçte, muhalefet partilerinin uzun bir süredir içinde bulunduğu kısır döngüye atıfta bulunulurken, çiftçinin içinde bulunduğu çıkmaz ortaya kondu. Skeçte  Millet İttifakı’nın “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi” talebi de Ti’ye alındı. Köylüye meramını anlatamayan siyasi karakterler, oyunun bir bölümünde artık dayanamayıp, köylüye, “Siz de bir şey beğenmiyorsunuz, muhalfete muhalefet yapıyorsunuz” deyince aldığı yanıt, salonu kahkahaya boğdu.

Sosyal medyadaki tık sayısına odaklanan muhalefetin, çiftçi ailenin “Mazot 15 liranın altına nasıl düşecek?” sorusuna, “Biz iktidara gelince görürsünüz” yanıtı veren siyesi karakterler, sık sık “Ortaklarımızla sürekli görüşüyoruz” diyerek isim vermeden Millet İttifakı’na atıfta bulundu.

Skecin bir bölümünde siyasilerin gerçek hayatla sosyal medya arasındaki duruşu şu diyalogla ortaya kondu:

-Şimdi şöyle az önce paylaştığımız video gündem oldu. Twitter’da TT olduk.

-Alkışlıyorsunuz. Mazot düştü mü?

– Öyle olmadı ama şu an herkes bizden bahsediyor. Yani inanılmaz gündem olduk.

– Nerede konuşuluyor?Meclis’te mi?

-İnternette

-Net olarak bir şey yok yani. Biz ne etcez? Her şeyi geçtim mazot hala 15 lira. Ne işimize yarayacak len bu?