Connect with us

SİYASET

Perinçek’ten Bedir ve Uhud savaşlarını örnek gösterdi

Doğu Perinçek, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili garip bir açıklama yaptı. Perinçek, işgal girişimini Peygamber Efendimiz döneminde yapılan Bedir ve Uhud savaşlarına benzetti.

Published

on

Donesk ve Luhansk’taki Rusya destekli güçler, 2014’te düzenledikleri referandumla Donbas bölgesinde bağımsız iki “halk cumuhriyeti” kurarak Ukrayna’dan ayrıldı. Eylül ayındaki ateşkesin birkaç gün sonra çatışmayla sonuçlanmasının ardından Şubat 2015’te Minsk’te ikinci ateşkes kararı alındı. Ayrılıkçılar, Ukrayna’nın doğusunda silahsız bir tampon bölge oluşturulmasını kabul etti.

Aralık 2021’de Rusya, Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmaya başladı. Doğu Avrupa’daki askeri varlığını sonlandırması için NATO’ya çağrı yaptı. NATO bu talepleri reddetti ve Rusya’yı Ukrayna’ya saldırması halinde ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacakları konusunda uyardı. 21 Şubat 2022’de Putin Donbas’a asker gönderdi, 24 Şubat sabahı Donbas’a askeri operasyon başlattı. Rusya-Ukrayna savaşı 9. gününde devam ediyor.

Tüm dünya gibi Türkiye’de de gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki müttefik ülkeyle de ilişkilerin devam edeceğini vurguladı ve taraflara ateşkes çağrısı yaptı.

PERİNÇEK’TEN GARİP AÇIKLAMA

Rusya’nın saldırılarıyla ilgili, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten ise garip bir açıklama geldi. Ulusal Kanal’da yayınlanan Çıkış Yolu programında gündemi değerlendiren Perinçek, Hazreti Peygamber’in dönemini örnek göstererek, “Hz. Muhammed’in Uhud Savaşı’na Bedir Savaşı’na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar” ifadelerini kullandı.

“Savaşa hayır” sloganını saçma bulduğunu söyleyen Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Milli Kurtuluş Savaşı’na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD’nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor. Uhud Savaşı’na, Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı’na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz. Dünyada savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya’nın bu müdahalesi, hem Türkiye’nin hem Çin’in hem de İran’ın yararına.”