Connect with us

3. SAYFA

Ünlülerin tapu bilgilerini paylaşan memurlara hapis cezası

İki devlet memuru, hakları olmadığı halde aralarında 136 ünlü ismin de bulunduğu kişilerin, şahsi taşınmaz mülk ve nüfus kayıtlarına ulaşıp paylaştı. Hapis cezası alan iki memurun bilgilerine ulaştığı isimler arasında Şeyma Subaşı, Hülya Avşar, Aleyna Tilki ve Yıldız Tilbe’nin de oldukları öğrenildi. Bilgileri sızdıran kişilerin cezaları da belli oldu.

Published

on

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na, Fatih Tapu Müdürlüğü’nde görev alan iki personelin kişisel verileri yetkisiz kişiler ile paylaştıklarına yönelik bir ihbar yapıldı. Yapılan incelemeler sonrası, tapu kayıtlarına girerek emlakçı ve iş takipçilerine bilgi aktarımı yapan iki memur tespit edildi. Söz konusu kişiler ile ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan raporla ortaya çıkan olayın yargılamasında karar çıktı. İki personel için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası kararı verildi.

Rıza K. ve Yusuf D. isimli tapu memurlarının hiçbir yetkileri olmadığı halde 136 ünlü ismin şahsi taşınmaz mülk ve nüfus kayıtlarına ulaştıkları ve ayrıca eş, kardeş, anne ve baba bilgilerini de öğrendikleri belirtildi.

Mağdur olan bu 136 isim arasında; Şeyma Subaşı, Hülya Avşar, Sinem Kobal, Berrak Tüzünataç, Yıldız Tilbe ve Aleyna Tilki‘nin de olduğu öğrenildi.