Connect with us

DÜNYA

ABD’li sözcü Rusya’nın yaptırımlarıyla alay etti

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya’nın yaptırımlarını değerlendirdi. Yeni yaptırımların aslında Başkan Joe Biden’ın kendisini değil, rahmetli babasını hedef almış olabileceğini söyleyerek Rusya ile alay etti.

Published

on

Rusya, ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD’li yetkiliyi yaptırım listesine aldı.

Psaki düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“RUSYA, BAŞKAN BİDEN’IN BABASINA YAPTIRIM UYGULAMIŞ OLABİLİR”

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya’nın aralarında ABD Başkanı Biden, kabine üyeleri ve kendisinin de bulunduğu ABD’li yetkililere yaptırımlar getirmesini de değerlendirdi.

Rusya’nın birkaç ABD’li siyasi şahsiyete yaptırım açıklamasının ardından Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki, yanlışlıkla Başkan Biden’ın babasını cezalandırmış olabileceğine dikkati çekti.

Psaki, yaptırım listesinde “Joseph Robinette Biden” ismi bulunduğuna ve Başkan Biden’ın adının sonunda “oğlu” anlamına gelen “Junior (Jr)” takısı olduğuna dikkati çekerek “Başkan Biden’ın isminde Jr takısı var. Rusya, Başkan Biden’ın babasına yaptırım uygulamış olabilir. Işıklar içinde uyusun.” şeklinde espri yaptı.

“RUSYA’YA GEZİYE GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Kendisi dahil yaptırım listesine alınan yetkililerin hiçbirinin Rusya’da mal varlığı ya da banka hesabı olmadığına dikkati çeken Psaki, “Hiçbirimiz Rusya’ya turistik geziye gitmeyi de düşünmüyoruz” dedi.