Connect with us

DÜNYA

Lavrov: Batı topyekün hibrit savaş ilan etti

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı’nın Rusya’ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan edildiğini söyledi.

Published

on

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “(Batılılar) Rusya’ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan etti” dedi.

Rus bakan konuşmalarında Batı’nın yaptırım uygulamalarına dikkat çekerek, “Hedefleri gizli değil, Rus ekonomisini ve bir bütün olarak Rusya’yı yok etmek ve boğmak istediklerini alenen ilan ettiler” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın izole edilemeyeceğini belirten Lavrov, “Dünyanın her yerinden çok sayıda dostumuz, müttefikimiz ve ortağımız var.” dedi.

Lavrov, dün yaptığı açıklamada da Batılı ülkelere karşı sert bir çıkış yaparak “Batı’nın Rus karşıtlığı yoluna girmiş olmasına artık hazırız. Bunca yıldır neo-Nazi ideolojisi ve uygulamasıyla Rusya’ya karşı besleyip silahlandırdığı (Kiev) rejiminin şimdi suçlarının hesabını verecek olması, Batı’nın hoşuna gitmiyor.” demişti.

40 BİN ASKER NATO KOMUTASINDA

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali karşısında müttefikleri koruma ve savunma önlemlerini her geçen gün arttıran NATO, doğu kanadındaki muharebe gruplarının sayısını ikiye katlıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yüzbinlerce askerin yüksek hazırlık seviyesinde olduğunu belirterek, “Avrupa’da 100 bin ABD askeri var. Çoğu, İttifak’ın doğusunda olmak üzere 40 bin asker doğrudan NATO komutasında. Bunlara, kuzeydeki ve Akdeniz’deki beş uçak gemisi grubu da dahil olmak üzere, önemli hava ve deniz desteği sağlanıyor” demişti.