Connect with us

DÜNYA

Müzakere masası İstanbul’da kurulacak

Rusya-Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin Türkiye’de devam edeceği açıklanırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke heyetlerinin görüşmeleri İstanbul’da yapması kararlaştırıldı.

Published

on

Türkiye, Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşı sonlandırmak için kritik bir rol üstlenmiş durumda… Gerek liderler, gerek bakanlar düzeyinde diplomatik temas trafiği son hız devam ediyor.

Kiev ile Moskova temsilcileri video-konferans yoluyla görüşmeleri sürdürürken, bu akşam saatlerinde Ukrayna’nın müzakere heyetinde yer alan David Arahamiya, temasların 28-30 Mart’ta Türkiye’de devam edeceğini duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından görüşmelerin hangi şehirde yapılacağı merak konusu oldu. Çok geçmeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldı.

İSTANBUL’DA MUTABIK KALINDI

Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve müzakere süreçleri ele alındı. Gelişmeyi uluslararası ajanslar ‘acil’ koduyla duyururken, görüşmede liderler iki ülke heyetlerinin İstanbul’da bir araya gelmesi konusunda mutabık kaldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin ve barışın bir an önce tesis edilmesinin ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, bu süreçte Türkiye’nin her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirtti.

KALIN: GİRİŞİM VE ÇABALARIMIZ DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul’da yapılacak müzakereyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kalın paylaşımında, “Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısı İstanbul’da yapılacak. Müzakerelerin ilerleme kaydetmesi ve savaşın bir an önce sona ermesi için girişim ve çabalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BARIŞA VESİLE OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’uın girişimleri neticesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin Türkiye’de bir araya geleceğine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, “Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz. Toplantıların kalıcı ateşkesle sonuçlanarak barışa vesile olmasını ümit ediyoruz.” mesajını düştü.