Connect with us

SİYASET

Karamollaoğlu: Seçim kanunuyla şartlar değişti, 3. bir ittifak kurulabilir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni Seçim Kanunu ile 3. bir ittifak kurulabileceğini söyledi.Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Üçüncü ittifak olabilir. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum” dedi.

Published

on

Cumhur ve Millet İttifakı’nın yanısıra iki yeni ittifak daha oluşabileceği dillendirilirken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan da bu yönde açıklama geldi. “Seçim kanunuyla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum” diyen Karamollaoğlu “Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum” açıklamasında bulundu.

‘HER NOKTADA BİRLİKTE HAREKET ETME MECBURİYETİ YOK’

Karar TV’ye konuşan Karamollaoğlu, seçim kanununda değişiklik ve yol açacağı sonuçlara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Şu anda şartlar değişti. Seçim kanunu ile birlikte görüşlerimiz de değişti. 6’lı masa aslında muhalefetin diyalog ortamını oluşturuyor. İlle de her noktada birlikte hareket etme mecburiyeti yok. Zaten bu durum da çıkan kanunla ortadan kalkmış oldu. 6’lı masanın olması, meselelerin birlikte yürütülmesine fırsat veriyor. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Ama üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir. Tek tek de girilirse, 3 partinin aldıkları oyu birlikte oldukları takdirde üst üste koysanız daha büyük çoğunluk elde edersiniz. Milletvekili çıkarma ihtimali artar. Veya böyle bir ortam oluştuğu takdirde bu bir yeni katılıma vesile olabilir.”