Connect with us

3. SAYFA

Ergün Poyraz taburcu oldu, şüpheliler tutuklandı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yazar Ergün Poyraz’ın darbedilmesine ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Published

on

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, yazar Ergün Poyraz’ı darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i tutuklandı.

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan yazar Ergün Poyraz ise taburcu edildi.

DHA’nın haberine göre adliye sevk edilen şüpheliler Turan B, kardeşi Zana B, şoförü Vural Ç. ile Rüzgar B, Serdar B. ile Afganistan uyruklu Ramazan A. mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden Ramazan A, sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer 5 şüpheli ise tutuklandı.

Bu arada Poyraz Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin “Milyon ihalelerle suç işlemiş. Büyük bir suçluluk telaşıyla savcılığa koşmuştur, verdiyse karşılığını alacaktır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ergenekon davasında 2007 yılında tutuklanan ve 6 yıl 9 ay Silivri Cezaevi’nde kaldıktan sonra tahliye olan yazar Ergün Poyraz, 12 Nisan günü saat 19.00 sıralarında, Davutlar Mahallesi’ndeki evinin önünde bir grup tarafından darbedildi. Saldırganlar kaçarken, tekme ve yumruk darbeleriyle yaralanan Poyraz ise ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafatasında çatlak tespit edilen Poyraz, yoğun bakıma alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarından saldırganların kaçtığı otomobilin plakasını tespit etti. İstanbul plakalı otomobilden yola çıkan polis, gece boyu yaptığı operasyonlarla inşaat firmasının sahibi Turan B, kardeşi Zana B, şoförü Vural Ç. ile Rüzgar B, Serdar B. ile Afganistan uyruklu Ramazan A’yı gözaltına aldı.