Connect with us

3. SAYFA

Gaziantep’te canlı bomba vurularak öldürüldü

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün giriş kapısı önüne gelen şüpheli kişi, iddiaya göre, “Üzerimde bomba diyerek” içeri girmek istedi. Şüpheli, polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir.” dedi.

Published

on

Olay, saat 17.00 sıralarında, İl Emniyet Müdürlüğü önünde meydana geldi. Binanın giriş kapısına gelen kimliği belirsiz kişi, iddiaya göre, “Üzerimde bomba diyerek” içeri girmeye çalıştı. Şüpheli, polisler tarafından silahla vurarak etkisiz hale getirildi.

Emniyet binasının bulunduğu Muammer Aksoy Bulvarı da şüphelinin canlı bomba olma ihtimali nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı, çevrede toplananlar ise uzaklaştırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi sürdürülürken, olay yeri çalışması başlatıldı.

GAZİANTEP VALİSİ GÜL’DEN AÇIKLAMA: BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ

Gaziantep Valisi Davut Gül, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun” dedi.

TRT Haber muhabiri Bülent Çulcuoğlu olayla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bir kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi. Yarım saat önce protokol kapısı girişinde bir kişi hızlıca polise yaklaşmaya başladı. ‘Dur’ ihtarına karşı zorla içeri girmeye çalışan şahıs etkisiz hale getirildi. Bomba imha uzmanları olay yerinde. Net bilgi yok ama canlı bomba olduğu iddiası var.

Üzerinde herhangi bir patlayıcı olma ihtimaline karşı basın mensupları olay yerinden uzaklaştırıldı. Şüphelinin yanında Bomba Imha Ekibi uzmanları ve çelik yelen giyen polisler, zırhlı bir polis aracı da var.

“VALİLİK BİNASINA GİRİŞLER DURDURULDU”

Olası bir saldırının önlendiği bilgisi yok ama net bir bilgi yok. Zırhlı araçlar bölgeye doğru hareketlendi. Şüphelinin vurulduğu nokta ile Gaziantep Valiliği arasındaki mesafe 50 metre.

Gaziantep Valiliği binasına da girişler durdurulmuş durumda. Çok geniş güvenlik önlemleri var. Şahsın kimliğinin tespit çalışmaları da başlamış durumda.

Olası yeni bir saldırıya karşı tüm tedbirler alınmış durumda. Burası sivillerin ve araçların yoğun olduğu bir cadde.”