Connect with us

GÜNDEM

Çavuşoğlu: PKK İsveç’i adeta rehin almış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Published

on

Bakan Çavuşoğlu’na İsveç’in başkenti Stockholm’de, YPG/PKK işaret ve görsellerinin tarihi belediye binasına yansıtılması konusunda görüşleri soruldu.

Çavuşoğlu, görüntülerin önce sosyal medyadan çıktığını söyleyerek şu cevabı verdi:

”Görüntüler çıktığı zaman Belediye Başkanı ile Büyükelçimiz beraberlerdi ve Büyükelçimiz hemen sorduğu zaman Belediye Başkanı ‘kesinlikle böyle bir şey olmadı’ dedi. Yetkililere sorduğumuz zaman da haberlerinin olmadığını söylediler. Ama bugün İsveç polisi böyle bir olayın gerçekleştiğini söyledi. Terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan bu terör örgütü PKK, adı başında terör örgütüdür. Sadece Türkiye’ye değil İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar vermeye çalışıyor”

”PKK ADETA İSVEÇ’İ REHİN ALMIŞ DURUMDA”

İsveç’in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yaptığını belirten Çavuşoğlu, ”Zaten PKK destekçisi bir milletvekili var, o da sürekli İsveç hükümetini adeta rehin almış, sürekli tehdit ediyor. İsveç içinde de görüyoruz, İsveç’in NATO üyesi olmasını istemeyen yetkililer de var, kurumlar da var. Ama özellikle bu YPG/PKK terör örgütü her türlü çabayı sarf ediyor, adeta rehin almış durumda. Biz bu nedenle zaten ‘İsveç’in NATO üyesi olabilmesi için terörle mücadele konusunda somut adımlarını görmek istiyoruz’ diye sık sık hatırlatıyoruz” diye konuştu.